Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Sendot

Logo SendotSendot Research is opgericht in 2015 en focust zich met name op het ontwikkelen en produceren van opto-chemische sensoren. Optische sensoren werken met een lichtbron, optica, een lichtdetector en intelligente elektronica om de meting uit te voeren, de meetgegevens te analyseren en deze om te vormen tot meetsignalen met betekenis. Met passie voor technologie en inzicht in de glastuinbouw streeft Sendot om de wereld van telers te verrijken met nauwkeurige, betrouwbare en kost-efficiënte sensoren. Met de nieuwe generatie optische sensoren kunnen kritische processen en de productie in de teelt geoptimaliseerd worden en verlies worden beperkt. Meten is weten en dat geeft meer inzicht in een betere procesbeheersing.

De sensoren van Sendot zijn gericht op zuurstofgehalte en chlorofylfluorescentie (bladgroen). De zuurstofsensor wordt toegepast ter optimalisatie van de watergeefstrategie. Het wordt mogelijk om de zuurstofvoorziening in de substraatmat te verbeteren. Een goed zuurstofgehalte in het wortelmilieu is essentieel voor een vitaal gewas. De chlorofylfluorescentie kan worden ingezet voor metingen aan het product; voor het optimaliseren van de oogst en de groeistrategie. Denk hierbij aan de rijpheid van de vruchten.

Sensorkits

Bekijk alle

Onderdelen zuurstofsensor

Bekijk alle

Onderdelen Chlorofylfluorescentie sensor

Bekijk alle
 • Hoe gebruik je een optochemische zuurstofsensor?

  Meten is weten. Daarom wordt er in de tuinbouw steeds meer gebruik gemaakt van sensoren voor het verkrijgen van data, welke vervolgens gebruikt kan worden om de teelt te optimaliseren. Eén van de sensoren die telers tot hun beschikking hebben, is de optochemische zuurstofsensor. Dit is een sensor met een speciale coating die het zuurstofgehalte in lucht of water meet en geschikt is voor metingen in substraatmatten. Maar hoe gebruik je een optochemische zuurstofsensor? In dit artikel geeft onze specialist uitleg.

  Lees verder
 • Hoe meet je het zuurstofgehalte in de wortels van een plant?

  Voor de ademhaling van plantencellen is het belangrijk dat er voldoende zuurstof aanwezig is. De verhouding tussen water en lucht in de grond of het substraat is zeer bepalend voor de hoeveelheid zuurstof. De lucht bevat namelijk 21% zuurstof. In water worden zuurstofwaardes gemeten tot ongeveer 12 milligram per liter. Deze opgeloste zuurstofwaarde is van groot belang, omdat de ademhaling van cellen in het celvocht (plasma) plaatsvindt. Voldoende opgeslost zuurstof in het wortelmilieu is essentieel voor gezonde en actieve wortels en deze waarde kan je monitoren met een zuurstofsensor.

  Lees verder
 • Het verschil tussen invasief en non-invasief meten

  De zuurstofsensor werkt op basis van een coating die optisch uitgelezen wordt. In een standaard sensor is de coating onlosmakelijk verbonden aan de probe. De meting vindt plaats door de probe in de meetoplossing te steken zoals substraat of een watermonster (Invasieve meting). De coating kan ook los van de probe gebruikt worden. Deze kan bijvoorbeeld in een glazen poort in een leiding geplaatst worden en met een read-out probe worden uitgelezen (non-invasieve meting). 


Do not delete this link