Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Zoeken op leverancier    Mantis ULV

Mantis ULV

Mantis ULVOm chemische gewasbescherming te gebruiken tegen een plaag of ziekte, wordt gebruik gemaakt van een apparaat wat het middel gelijkmatig over de gewenste plek verspreidt. Deze middelen worden verdund met een bepaalde hoeveelheid water, afhankelijk van de aard van de werking van het middel. Dit komt omdat de giftigheid van het middel vaak sterk varieert. Op deze manier krijgt het gewas nooit in één keer een te grote hoeveelheid toegediend. 

De ULV techniek (Ultra Low Volume) is een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat het verdunnen van een middel niet meer nodig is. Door het gebruik van een rotatieschijf en centrifugale kracht is het mogelijk om uit 1 ml vloeistof, 30 miljoen druppels te genereren. Hierdoor hoeven niet alle middelen meer verdund te worden, wat de werking bevordert en een meer gewenst effect oplevert. Dit zorgt dan ook voor een optimale bevochtiging door een gedefinieerd smal druppelspectrum.

Mantis ULV is een partner welke kan voorzien in spuitsystemen welke hieraan kunnen voldoen. De vernevelaars van het spuitmateriaal van Mantis zijn gepatenteerd. Met deze vernevelaars is het mogelijk om middelen met verschillende viscositeiten zo efficiënt en toch besparend mogelijk te verspreiden over het gewas, zonder het gebruik van water met herbiciden en met herbicidemengsels. Dit is beter voor het milieu en is tijdbesparend. Het assortiment bestaat uit een handspuit, een lichtgewicht hand-gedragen spuitmodel met vier verschillende spuitdiameters, een rollend spuitmodel met één spuitkap en een rollend spuitmodel met twee spuitkappen, beide met spuitkappen in verschillende breedtes.


Mantis ULV is een partner van Royal Brinkman. Zij verkopen een deel van hun assortiment via onze webshop, zodat we voor de teler een nog breder assortiment kunnen aanbieden. De verzending van deze producten gebeurt rechtstreeks via deze partner. Lees hier meer over de werkwijze van het online only assortiment.

Hand-gedragen spuitmodellen

Bekijk alle

Specialisten platformVraag over ULV of over deze leverancier?

Heb je vragen over het gebruik van ULV of over een van de spuitmodellen? Neem dan contact op met een specialist via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. Do not delete this link