Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Empas spuitwagens

Empas spuitapparatuurEmpas BV levert wereldwijd spuitapparatuur voor de professionele glastuinbouw. Royal Brinkman biedt een breed assortiment spuitapparatuur aan voor de toediening van gewasbeschermingsmiddelen, waaronder Empas spuitbomen, spuitwagens (vatspuiten) en spuitmasten. Empas spuitapparatuur staat bekend om de eenvoud, het praktische gebruik en de veiligheid; zowel in de sierteelt, groenteteelt als perk- en potplantenteelt. Empas spuitwagens zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: Empas Atlanta 3-wielspuitwagen en Georgie 4-wielspuitwagen. Heb je specifieke wensen met betrekking tot de maten en uitvoering van een spuitwagen? Samen kijken wij graag met je mee naar de mogelijkheden voor een spuitwagen op maat. 

» Bekijk het assortiment Empas spuitwagens

Spuitwagens

Bekijk alle

Onderdelen

Bekijk alle

Pompsets

Bekijk alle
 • Waar moet je op letten bij het kopen van een spuitwagen?

  Met een spuitwagen kunt u eenvoudig en snel een grote kasoppervlakte behandelen. Spuitwagens zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Bij het kopen van een spuitwagen dient u rekening te houden met een aantal zaken, zodat u uiteindelijk de juiste spuitwagen voor uw situatie kunt kiezen en deze kunt laten uitrusten met de juiste benodigdheden. Onze specialist zet deze aandachtspunten voor u op een rij. 


  Lees verder
 • Spuittabel voor Ripa spuitpistool

  Met (chemische) gewasbeschermingsmiddelen kun je het beste zo efficiënt mogelijk omgaan om zo min mogelijk te verspillen. Om nauwkeurig te kunnen berekenen hoeveel spuitvloeistof je verspuit bij het gebruik van een Ripa spuitpistool, dien je daarom op de hoogte te zijn van de afgifte van het spuitpistool in combinatie met verschillende soorten nozzles. In dit artikel vind je de spuittabel voor een Ripa spuitpistool. 


  Lees verder
 • Hoe reinig je een spuitwagen?

  Na het uitvoeren van een bespuiting, is het van belang de gebruikte spuitwagen goed te reinigen zodat hij klaar staat voor volgend gebruik. Wanneer je dit niet doet, bestaat namelijk de kans dat gewasbeschermingsmiddelen uiteindelijk op plaatsen terecht komen waar ze niet gewenst zijn, waardoor gewasschade kan ontstaan. Kortom: spuitwagen altijd reinigen na gebruik! Onze specialisten leggen uit hoe je dat het beste kan doen. 


  Lees verder

Vragen over Empas spuitapparatuur?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Spuitwerkzaamheden in de tuinbouw

In de tuinbouw worden regelmatig bespuitingen met gewasbeschermingsmiddelen uitgevoerd om ziektes en plagen in het gewas te bestrijden. Met behulp van een Empas spuitwagen kunnen grote oppervlaktes in één keer snel worden behandeld. Een Empas spuitwagen is voorzien van een aandrijving (elektro, diesel of benzine), pomp (membraan of plunjerpomp) en een tank waarin de vloeistoffen worden opgeslagen. De spuitwagen kan op het pad rijden, waardoor je het gewas eenvoudig kan bespuiten. 

Spuitwagen componenten

Indien je een Empas spuitwagen wilt kopen, dien je rekening te houden met de belangrijke componenten van een spuitwagen. Zo dien je rekening te houden met de vloeistoftank die groot genoeg is voor de te bespuiten oppervlakte, de soort haspel (handhaspel, veerhaspel of elektrische haspel), de keuze voor een membraan- of plunjerpomp en de lengte van de slang op de haspel. Onze specialist helpt je graag met het bepalen van deze factoren. 

Empas pompset

De keuze voor een juiste pompset is belangrijk, omdat dit het hart is van een spuitwagen. Het assortiment bestaat uit twee standaard pompsets: pompset met brandstofmotor of pompset met elektromotor. Afhankelijk van jouw wensen en behoefte kies je een pompset. Beide pompsets zijn verkrijgbaar in combinatie met een plunjer- of membraanpomp.

Onderdelen Empas spuitwagen

Naast de complete spuitwagens koop je ook onderdelen voor Empas spuitapparatuur via royalbrinkman.nl. Met de Onderdelenzoeker vind je eenvoudig jouw benodigde onderdelen voor Empas spuitwagens, pompen en spuitbomen en spuitmasten.
Do not delete this link