Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Drygair

Door verdamping van gewas is de luchtvochtigheid in de kas vaak te hoog. Een klassieke oplossing hiervoor het openen van de ramen door koude lucht naar binnen te laten. Het nadeel hiervan is dat de verwarming de temperatuur weer op peil moet houden en uiteindelijk kost dit veel energie en geld. De oplossing hiervoor is Drygair units. Met Drygair units is de lucht in de kas op een efficiënte en eenvoudige manier te ontvochtigen. Hierdoor is de luchtvochtigheid en temperatuur stabieler.

De unit is een combinatie van een ontvochtiger en een heater. De gebruikte elektrische energie en de vrijgekomen warmte komen beide terug in de kas. Het gecondenseerde vocht wordt afgevoerd of kan zelfs worden gebruikt als proceswater.  

» Bekijk hier de Drygair
 • Benieuwd wat u kunt besparen met de Drygair?

  Door verdamping van gewas is de luchtvochtigheid in de kas vaak te hoog. Een klassieke oplossing hiervoor is het openen van de ramen door koude lucht naar binnen te laten. Het nadeel hiervan is dat de verwarming de temperatuur weer op peil moet houden en uiteindelijk kost dit veel energie en geld. De Drygair units zijn hier een goede oplossing voor. Met Drygair units is de lucht in de kas op een efficiënte en eenvoudige manier te ontvochtigen. De lucthvochtigheid en temperatuur is hierdoor stabieler.

  Lees verder
 • Hoe creëer je klimaatgelijkheid in de kas?

  Een belangrijke factor in het verkrijgen van een gelijkmatig gewas en oogstresultaat is het creëren van klimaatgelijkheid. Dit houdt in dat er wordt gestreefd naar een situatie waarbij de temperatuur en de luchtvochtigheid op verschillende plekken in de kas zo min mogelijk verschillen vertonen. Klimaatgelijkheid is belangrijk, want dit zorgt voor een uniforme groei van het gewas. Maar hoe creëer je klimaatgelijkheid in de kas?

  Lees verder
 • Hoe voorkom je te veel vocht in de kas?

  Een te vochtig klimaat leidt tot verschillende teeltproblemen, zoals gebreksverschijnselen en het ontstaan van allerlei ziektes in het gewas. Daarom is het belangrijk om het vochtgehalte onder controle te houden door te ontvochtigen. De kas ontvochtigen kan door de vochtaanvoer te verkleinen of de vochtafvoer te vergroten. In dit artikel legt onze specialist uit hoe je te veel vocht in de kas voorkomt en tegengaat. 

  Lees verder
Do not delete this link