Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Agrobío | Hommelvolken en natuurlijke vijanden

Royal Brinkman levert al vele jaren biologische producten van Agrobío. Deze betrouwbare producent heeft research & development hoog in het vaandel staan. Agrobío produceert en levert hommels en natuurlijke vijanden voor de professionele glastuinbouw. Het bedrijf is gevestigd in La Majonera, nabij Almeria in Zuid-Spanje. Op een oppervlakte van meerdere hectares worden hommels en natuurlijke bestrijders, waaronder roofmijten, sluipwespen en wantsen, opgekweekt in een moderne fabriek.

Agrobío is wereldwijd één van de grootste producenten van hommels voor de tuinbouwsector. Naast hommelvolken levert Agrobío inmiddels alle natuurlijke vijanden die ingezet worden in groente- en sierteelt voor de bestrijding van diverse ziekten en plagen zoals bladluis, witte vlieg en spint. De meerwaarde van Royal Brinkman en Agrobío ligt in de combinatie: onze specialisten kijken naar de totaalsituatie van ziekten en plagen in het gewas en ontwikkelen samen met de teler een bestrijdingsconcept. Daarbij wordt het hele scala aan producten en methoden gebruikt, zoals bijvoorbeeld desinfectie, groeiregulatie en moderne toepassingsapparatuur. De uitdaging ligt in het verminderen van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen (wetgeving). Dit kan middels het inzetten van biologische middelen.
 • Voordelen van de oplossingen van Agrobío
   Wereldwijd een van de grootste producenten van hommels en natuurlijke vijanden voor de tuinbouw
   Compleet assortiment aan natuurlijke vijanden
   Continu nieuwe innovaties in de biologische gewasbescherming

  Ontdek wat de producten van Agrobío voor je kunnen betekenen! Stel je vragen aan onze specialist.


  Neem contact op   Bekijk het assortiment


Geïntegreerde gewasbescherming met Agrobío

De inzet van Agrobío natuurlijke bestuivers en biologische bestrijders dragen bij aan een geïntegreerde gewasbescherming. Bij een geïntegreerde gewasbescherming wordt er zo min mogelijk gebruikt van chemische bestrijdingsmiddelen, waardoor resistentie van gewasbeschermingsmiddelen wordt voorkomen. De kwaliteitscontrole van de hommelvolken en natuurlijke vijanden van Agrobío gebeurt uiterst nauwkeurig. Levertijden en transportschema’s van Spanje naar Nederland zijn goed op elkaar afgestemd waardoor er, ook in het geval van spoedbestellingen, tijdig biologische gewasbescherming geleverd kan worden.

Agrobío beschikt over een uitgebreid complex aan onderzoeksfaciliteiten, met laboratoria en R&D. Achter de professionele productie staat een groot team van experts, die voortdurend aan innoverende technieken, maar ook aan kostenbesparende productiemethodieken werken. De aanwezigheid op de twee grootste productiemarkten voor kasgroenten ter wereld, Spanje en Nederland, bevordert en versterkt de kennisuitwisseling. Nederlandse nieuwe problemen zijn wellicht in Spanje reeds bekend. Zo heeft Agrobío voor plagen als Tuta absoluta en Turkse mot kant-en-klare systemen voor een effectieve biologische bestrijding, die in Nederland direct toegepast kunnen worden.
Do not delete this link