Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Shop  Video  Hoe werkt een diffuus coating?

Hoe werkt een diffuus coating

In warme en zonnige perioden hebben veel gewassen een beetje hulp nodig om sterk te blijven groeien. Hoewel zonlicht essentieel is voor de fotosynthese en groei van planten, kan te veel zonlicht in het voorjaar en de zomer bij veel gewassen leiden tot schade en stresssymptomen. Om dit te voorkomen, beschermen telers hun gewas gedurende deze perioden door het aanbrengen van een diffuus coating. Naast het beschermen van het gewas tegen verbranding, zorgen diffuus coatings er ook voor dat het inkomende licht dieper het gewas doordringt. In de volgende video leggen we uit hoe een diffuus coating werkt. 

Werking van diffuus coating

Diffuus coatings zijn ontworpen om beschadiging aan de plant door binnenkomend zonlicht te voorkomen. Ze bieden de uitkomst bij gewassen die niet bestand zijn tegen hoge temperaturen, maar wel een grote behoefte hebben aan groeilicht. Met een diffuus coating kan een kas in de zomerperiode eenvoudig worden voorzien van een laag die groeilicht doorlaat, maar tegelijkertijd ook de warmte instraling verlaagt. Coatings zorgen uiteindelijk voor een hogere productie en hogere kwaliteit van het gewas. Voor een maximaal effect van diffuus coatings ben je afhankelijk van de hoeveelheid instraling en het aantal zonuren in een zomerperiode. De diffuus coatings zijn vervolgens gemakkelijk te verwijderen door bijvoorbeeld een goede regenbui. 

Wil je meer weten over diffuus coatings of ben je benieuwd welke coatings wij in ons assortiment hebben? Klik dan hier.


 • Hoe breng je een diffuus coating aan?

  Zoals je hierboven al hebt gelezen, kunnen telers hun kas in de zomerperiode eenvoudig voorzien van een laag die groeilicht diffuus doorlaat. Bij het aanbrengen van een diffuus coating is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten tijdens het aanbrengen. Zo voorkom je dat er strepen onder de luchtramen ontstaan en krijg je uiteindelijk een egaal resultaat. In dit artikel geeft onze specialist 5 tips. 

  Lees verder
 • Wat is het verschil tussen krijtmiddelen en diffuus coatings?

  Er zijn best wat verschillende middelen waarmee je het licht diffuus door kunt laten. Zo heb je krijtmiddelen en diffuus coatings. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee middelen? In dit artikel leggen we je dat uit. 

  Lees verder
 • Welke verschillende diffuus coatings zijn er?

  Naast verschillende soorten middelen is er ook een verschil in diffuus coatings. Sommige teelten, zoals chrysanten of gerbera’s kunnen best wat licht gebruiken, maar weer niet zoveel licht als andere gewassen als paprika’s of komkommers. Daarom zijn er verschillende coatings ontwikkeld die van elkaar verschillen in termen van lichtverspreiding (Haze) en lichtdoorlatendheid (transmissie). 

  Lees verder
Do not delete this link