Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler


Substraatmatten, ook wel steenwolmatten genoemd, zijn bedoeld voor de substraatteelt in de professionele tuinbouw. Royal Brinkman biedt een breed assortiment Grodan substraatmatten; voor de groenteteelt, sierteelt en opkweek zijn er substraten beschikbaar.


Substraatmatten in de tuinbouw

Iedere teler heeft zo zijn voorkeur voor een specifieke substraatmat. Het kweken op steenwol is namelijk afhankelijk van het gewas, teeltsysteem en -strategie en de wens voor een natte of droge steenwolmat. Daarnaast zijn de Grodan substraatmatten beschikbaar voor zowel de groenteteelt, sierteelt als opkweek van planten. In de groenteteelt wordt onder andere gebruikt gemaakt van de Grotop Expert en Grotop Master. Bovendien worden sommige substraatmatten ingezet voor meermalig gebruik, terwijl andere matten eenmalig worden gebruikt. Onze specialisten schreven daarom een artikel over het kiezen van de juiste substraatmat. 

Kweken op steenwol

Het kweken op steenwol heeft voor de tuinbouw diverse voordelen. Allereerst geeft kweken op steenwol je meer controle over de groei van het gewas. Daarnaast houdt steenwol water goed vast, is het lichter en schoner ten opzichte van het kweken in aarde. Grodan substraatmatten zijn elk afgestemd op jouw wensen en behoeften. Echter dien je wel rekening te houden met het gebruik van een steenwolmaat. Wanneer je weer nieuwe substraatmatten in gebruik wilt nemen dan is het van belang dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten. Zo dien je de steenwolmatten op de juiste manier te plaatsen. Bovendien is het van belang dat je na het plaatsen van de Grodan substraatmatten draingaten maakt in de mat om het overtollige irrigatiewater eruit te laten lopen. Onze specialisten schreven een artikel voor het maken van draingaten in nieuwe steenwolmatten

Substraatmatten kopen

Veel telers kopen ieder jaar nieuwe Grodan substraatmaten uit hygiënisch oogpunt. Echter verschillen de verschillende substraten wel veel van elkaar en dien je daarom rekening te houden met diverse factoren. Wil je nieuwe steenwolmatten kopen of wil je graag meer advies over de juiste substraatmat? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Neem contact op met onze specialist teeltwisseling. Hij adviseert je graag over de verschillende soorten mogelijkheden. 


Leverancier Grodan: Passionate about precision growing

Grodan Group levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw, die gebaseerd zijn op het Precision Growing-principe. Deze oplossingen worden onder andere toegepast bij de teelt van groenten en bloemen, zoals tomaat, komkommer, paprika, aubergine, en rozen en gerbera's. Steenwolsubstraten worden samen advies en tools op maat geleverd om Precision Growing te ondersteunen. Dit vergemakkelijkt een duurzame productie van gezonde, veilige en smakelijke versproducten voor de consument. Duurzaamheid neemt een belangrijke rol in bij de GRODAN Groep, van productie van steenwolsubstraten tot end-of-life-oplossingen.
Do not delete this link