Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Vliesdoek

Vliesdoek beschermt planten in zowel binnen- als buitenteelt tegen vorst. Door het gebruik van vliesdoek creëer je een gunstig klimaat voor het gewas, vervroeg je de oogst en voorkom je indringing van ongedierte. Royal Brinkman biedt een breed assortiment vliesdoek op rol. » Meer informatie over het gebruik van vliesdoek

10 product(en) gevonden
Do not delete this link

Vliesdoek in de tuinbouw

Vliesdoek beschermt planten tegen vorst en kou in de winter. Daarnaast zorgt het voor vervroeging van de groei van planten, waardoor oogstvervroeging mogelijk is. Vliesdoek biedt verschillende soorten voordelen voor het gewas. Zo zorgt vliesdoek voor vorstbescherming van planten, reduceert het grote en plotselinge temperatuurverschillen en beschermt het tegen schade van wind, storm en slagregen. Bovendien zorgt vliesdoek voor een beperking van het vochtverlies, omdat het vliesdoek tegelijkertijd isoleert en ademt. Dankzij het lage gewicht van het vliesdoek brengt het geen schade aan het gewas. Tenslotte voorkomt vliesdoek de indringing van insecten, waardoor insecten het gewas niet kunnen aantasten. Vliesdoek wordt in de tuinbouw voor diverse teelten gebruikt, waaronder groenteteelt, bloemen, boomkwekerijen, fruitteelt zoals aardbeien. Bovendien is vliesdoek uitermate geschikt voor zowel kassen als tunnels.

Microklimaat met vliesdoek

Door het gebruik van een vliesdoek kun je een zogenoemd microklimaat voor het gewas creëren. Het vliesdoek zorgt ervoor dat het warmte vasthoudt en tegelijkertijd zorgt het doek ervoor dat de kou buiten het vliesdoek blijft. Wanneer het vriest, biedt het vliesdoek een goede isolatie, ook wel het iglo-effect genoemd. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat je planten goed kunnen groeien zonder dat ze last hebben van weeromstandigheden.
 

Vliesdoek kopen?

Wil je nieuw vliesdoek kopen of heb je vragen over het gebruik van vliesdoek? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment doeken en zeilen, waaronder vliesdoek. Onze specialisten adviseren je graag over de mogelijkheden van vliesdoek voor jonge planten. Bovendien bestel je vliesdoek snel en eenvoudig op royalbrinkman.nl! Bij Royal Brinkman kun je een breed assortiment vliesdoek op rol kopen; verkrijgbaar in verschillende breedtes, lengtes en gewichten.
Do not delete this link