Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Teeltwisseling    Doeken en zeilen

Doeken en zeilen

Doeken en zeilen worden binnen de teelt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo kan een gronddoek bijvoorbeeld gebruikt worden voor lichtweerkaatsing, een
vliesdoek voor het beschermen van de teelt tegen vorst en gebruik je een bevloeiingsmat weer voor het gelijkmatig verdelen van water over potplanten.

Doeken en zeilen in de tuinbouw

In de tuinbouw wordt regelmatig gebruik gemaakt van doeken- en zeilen. Deze doeken en zeilen hebben ieder hun eigen toepassing. Zo kunnen deze doeken en zeilen toegepast worden ter bescherming van de teelt, betere groei van planten of het voorkomen van ongedierte en onkruid. 

Vliesdoek

Vliesdoek beschermt zowel de binnen –als buitenteelt tegen vorst. Hiermee wordt een gunstig klimaat gecreëerd voor het gewas, wat de oogst soms wel 1 tot 3 weken kan vervroegen. Daarnaast voorkom je het indringen van vogels en ongedierte. Royal Brinkman biedt een breed assortiment vliesdoek op rol voor de professionele tuinbouw. 

Gronddoek

Gronddoek heeft verschillende doeleinden binnen de tuinbouw. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor lichtweerkaatsing, talludbescherming, onkruidwering en het uitruimen van de kas. Per doeleinde verschilt het welke type gronddoek geschikt is voor jouw teeltsituatie. Royal Brinkman biedt een breed assortiment gronddoek van Phormisol in haar assortiment. 

Bevloeiingsmat

Bevloeiingsmatten zijn matten die potplanten van onderaf gelijkmatig bewateren, dit draagt bij aan goede wortelontwikkeling in de pot. Het water vloeit zo niet weg uit de bloembak waardoor de planten tijdens zonnige periodes een grotere waterbuffer hebben.

Doeken en zeilen kopen?

Ben je van plan om een nieuw vliesdoek, gronddoek of bevloeiingsmat te kopen? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Onze specialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden. Bovendien helpen ze je ook met het bestellen van de juiste hoeveelheid.
Do not delete this link