Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Doeken en Zeilen

Bekijk alle

Folies

Bekijk alle

Substraten en Toebehoren

Bekijk alle
 • Hoe kies ik de juiste hogedraadhaken?

  Hogedraadhaken zijn een belangrijk onderdeel van de teeltwisseling. In veel gewassen worden de haken gebruikt om het gewas op de optimale werkhoogte te kunnen brengen en om jonge planten sneller te kunnen aanbinden. De hogedraadhaken kunnen geleverd worden in verschillende formaten, met verschillende soorten touw. Wij helpen u bij het kiezen van het juiste model. 

  Lees verder
 • Touw voor hogedraadhaken kiezen

  Naast de verschillende formaten hogedraadhaken, zijn er ook verschillende soorten touw die op de hogedraadhaak gewikkeld kunnen worden. De keuze voor een type touw voor hogedraadhaken wordt bepaald door de maximale plantbelasting en de hoeveelheid UV-licht in de kas. Wij helpen u bij het kiezen van het juiste touw voor uw hogedraadhaken. 

  Lees verder
 • Welke substraatmat past bij mijn teelt?

  Bedrijfsprocessen worden voortdurend aangepast om zo de maximale kwaliteit uit de eindproducten te halen. Dit zorgt voor een zware druk in de tuinbouwsector. Door nieuwe teeltoplossingen en innovaties van de Grodan substraat wordt het stuurbereik van de teelt vergroot. Maar welk substraat past bij uw teelt? En wat is het verschil tussen deze matten? 

  Lees verder
 • Welke folie is geschikt voor mijn teelt?

  Er bestaan veel verschillende soorten folies en elke folie heeft een ander doeleinde. Zo kan folie de functie hebben om te verduisteren of juist om te isoleren. Daarom is het soms lastig om de keuze te maken voor de juiste folie voor uw teelt. Onze productspecialist Teeltwisseling Martin Meuldijk geeft u een uitleg over de verschillende functies van folie en de keuze van uw folie. Want uiteindelijk wilt u natuurlijk het beste uit uw teelt halen en daar hoort ook de juiste folie bij.

  Lees verder
 • Teeltwisseling stappenplan

  Heeft u uw stappenplan al klaar voor de komende teeltwisseling? Voor veel telers is de teeltwisseling een hectische periode: binnen korte tijd wordt het oude gewas uit de kas gehaald en moet de nieuwe teelt zo snel mogelijk weer van start gaan. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het prettig om planmatig te werk te gaan. Daarom hebben wij een stappenplan voor de teeltwisseling opgesteld. Door alle punten van deze checklist te doorlopen, weet u zeker dat u niets vergeet!


  Lees verder
 • Hoe kies ik de juiste entclip?

  Bij het enten van verschillende gewassen - met name tomaat, paprika, aubergine, komkommer, courgette en (water)meloen - worden entclips gebruikt. Ieder soort zaailing kent andere groeiomstandigheden en daarom is het belangrijk om de juiste entclip te kiezen. In dit artikel geeft onze specialist Teeltwisseling meer uitleg over de verschillende soorten entclips en helpt hij u om de juiste entclip voor uw gewas te kiezen. 

  Lees verder


Teeltwisseling
Royal Brinkman biedt een breed totaalpakket ten behoeve van de teeltwisseling; van substraten, folies en gronddoeken tot aan hogedraadhaken, clips en touw voor het aanbinden van planten. De teeltwisseling is namelijk een drukke en hectische periode waarin veel verschillende handelingen aan bod komen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van oud gewas of het plaatsen van nieuwe substraten. Of dit nu eenmaal per jaar gebeurt tijdens de teeltwisseling van tomaten of paprika's, eenmaal per 10-13 weken in de chrysantenteelt, of eenmaal per 7 jaar in de rozenteelt: alles draait om een strakke planning en de juiste teeltmaterialen.

Tomatenhaken
Wij bieden een totaalassortiment tomatenhaken voor de tomatenteelt aan. Afhankelijk van de touwdikte, touwlengte, kleuren, kleurvolgorde en een overzichtelijke verpakking bieden wij altijd een oplossing aansluiten op jouw wensen en behoefte van het gewas. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid zijn twee belangrijke pijlers voor het leveren van deze belangrijke producten. 

Substraten
Substraten, waaronder substraatmatten, zijn een belangrijk onderdeel om gewassen in hun behoeftes te voorzien. Steenwolmatten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor iedere teelt, omdat ieder gewas zijn eigen uitdagingen kent. Bovendien zijn substraatmatten verkrijgbaar voor eenmalig gebruik of voor het gebruik van meerdere jaren. Royal Brinkman biedt een breed assortiment van Grodan substraten aan, zowel voor de groente- als sierteelt. 

Tuinbouwfolie
In de tuinbouw worden diverse folies gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo heb je folie nodig voor het verduisteren van de kas, het plaatsen van folie voor de nieuwe teelt of juist isolerend folie om energie te besparen in de koude wintermaanden. Royal Brinkman biedt een breed assortiment folies van Oerlemans Plastics aan voor de tuinbouw. Of dit nu gaat om zwart, wit of zwart-wit of condenserend folie. Je vindt het allemaal onder het thema Teeltwisseling.

Gronddoek
Gronddoek wordt in de tuinbouw vaak gebruikt voor onkruidwering, lichtweerkaatsing en bescherming. Afhankelijk van de wensen van jouw teelt en de toepassing kies je het juiste gronddoek. Royal Brinkman heeft verschillende gronddoeken in haar assortiment: Phormiflex, Phormisol 100 en Phormisol 137. Laat je adviseren door één van onze specialisten teeltwisseling, zodat je altijd zeker bent van de juiste keuze. 
Do not delete this link