Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Sproeiers zijn een belangrijk onderdeel van de beregening in de kas. Het is belangrijk dat je de juiste sproeier kiest. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment sproeiers voor de professionele tuinbouw. Onze specialisten adviseren je graag over de verschillende soorten sproeiers. 

Beregeninginstallatie met kassproeiers in de tuinbouw

In de tuinbouw wordt gebruik gemaakt van diverse irrigatiesystemen, waaronder druppelbevloeiing, eb- en vloedsystemen en beregening. Voor het gewas is het van uiterst belang dat ze op het juiste moment de juiste hoeveelheid water krijgen. Wanneer je voor een beregeningsinstallatie kiest in combinatie met sproeiers dan kun je kiezen uit ondergrondse en bovengrondse sproeiers. In de tuinbouw wordt voornamelijk gebruik gemaakt van beregeningsinstallaties met bovengrondse sproeiers. Kassproeiers zijn uitstekend geschikt voor het beregenen van bloemen en planten in de kas. Echter is het van groot belang dat je rekening houdt met een aantal factoren. Zo dien je rekening te houden met de soort teelt, kasafmeting en vrije ruimte boven de sproeiers. Naast de omgevingsfactoren dien je rekening te houden met een aantal punten zoals de beregeningsschaduw, druppelgrootte en de baan van de druppels. DAN sproeiers worden veelal gebruikt voor beregeningsinstallaties in de professionele tuinbouw. Onze specialisten adviseren je graag over de juiste DAN sproeier.

Sproeiers reinigen

Sproeiers dien je regelmatig te reinigen om neerslag van zouten te voorkomen. Deze neerslag kan namelijk leiden tot vervuiling en verstopping van de sproeiers. Hierdoor kan de uniformiteit en de watergift van de kassproeiers teruglopen. Reinigen van de sproeiers is dus van groot belang. Onze specialisten schreven een artikel over ‘hoe reinig je sproeiers?’  

Sproeiers kopen

Ben je op zoek naar kassproeiers, dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. In ons assortiment vind je diverse soorten sproeiers, waaronder Agridor sproeiers, boogsproeiers, daksproeiers, Dan sproeiers, Eindor sproeiers, pensproeiers en veldsproeiers. Voor iedere beregeningsinstallatie adviseren wij een geschikte sproeier. Heb je vragen of wil je graag meer advies? Neem dan contact op met één van onze specialisten Technische projecten. Zij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.
Do not delete this link