Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Technische projecten    Watertechniek    Kranen en kleppen

Kranen en kleppen

Kranen en kleppen zijn een belangrijk onderdeel van het watersysteem in de tuinbouw. Zij zorgen ern namelijk voor dat vloeistof wordt afgesloten of doorgelaten. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment kranen en kleppen voor de professionele tuinbouw. 

Kranen in de tuinbouw

Met behulp van een kraan of afsluiter wordt de leiding geopend of gesloten. Bij Royal Brinkman vind je diverse kranen voor PVC leidingen waaronder:
  • Kogelkranen: ook wel een bolkraan genoemd. Een doorboorde kogel draait in de boring van de kraan;
  • Driewegkranen: wordt voornamelijk gebruikt om de watertoevoer te verdelen over twee verschillende leidingen;
  • Membraan kranen; wordt geopend doordat het membraan naar boven wordt geduwd, waardoor de doorstroming van water kan lopen;
  • Slotsleutelkraan: wordt voornamelijk gebruikt voor leidingen die beveiligd moeten worden, zoals het laden en lossen van vloeibare meststoffen.

Naast de kranen voor PVC leidingen, heeft Royal Brinkman ook diverse (elektrische) kranen in het assortiment voor irrigatie installaties.

Kleppen in de tuinbouw

Kleppen kunnen als afsluiter of regelklep dienen. Met een vlinderklep kan een waterstroom geheel of gedeeltelijk worden afgesloten. Een vlinderklep wordt in de volksmond ook wel een smoorklep genoemd. Naast de vlinderklep biedt Royal Brinkman nog diverse andere kleppen voor de professionele tuinbouw. Het voordeel van een vlinderklep is dat hij weinig onderhoud nodig heeft. 

Kranen, afsluiter of kleppen kopen?

Is er een onderdeel kapot van je kraan, klep of afsluiter of wil je graag een nieuwe kraan of klep kopen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden. 
Do not delete this link