Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Technische projecten    Druppelsystemen

Druppelsystemen

Een druppelsysteem, oftewel een bewateringssysteem, is van grote invloed op de watergift van een teelt. Met een druppelirrigatie wordt water in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen bij de planten gedruppeld. Het druppelsysteem is belangrijk om de juiste hoeveelheid water, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen mee te geven aan het gewas. 


 • Hoe kies je de juiste druppelaar?

  Er zijn grofweg drie soorten druppelaars: capillairen, labyrintdruppelaars en drukgecompenseerde en zelfsluitende druppelaars. Lees hier hoe je het juiste type druppelaar kiest. 

  Lees verder
 • Hoe kies je de juiste druppelslang?

  Een druppelslang is een watergeefslang die een constant aantal liters water per minuut aan de plant geeft. Dit zorgt voor een gelijke waterafgifte binnen het gewas. Ieder gewas heeft echter een andere waterbehoefte. Hier dient u rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste druppelslang. Maar hoe kies je de juiste druppelslang dan? Onze specialist geeft uitleg.

  Lees verder
 • Wat is het gebruiksadvies voor druppelslangen?

  Irrigatie door middel van een druppelsysteem stelt je als teler in staat een maximale opbrengst en kwaliteit te realiseren met een minimaal gebruik van water en meststoffen. Het is hierbij wel belangrijk dat je op de juiste manier omgaat met de druppelslang. Onze specialist geeft uitleg.

  Lees verder

Keuze voor een druppelsysteem

Wanneer je kiest om via een druppelsysteem water te geven dan kun je onderscheid maken tussen drie verschillende systemen: capillair systeem, labyrint systeem of een inline systeem. De verschillen tussen deze drie systemen zit hem met name in de gewenste waterafgifte.

Complete druppelsystemen

Een druppelsysteem bestaat uit een stelsel van leidingen, waaronder waterleidingen, druppelslangen en druppelaars. Een druppelslang zorgt voor een gelijke waterafgifte binnen het gewas. Echter heeft ieder gewas een andere behoefte. Daarom dien je rekening te houden met een aantal factoren bij het kiezen van de juiste druppelslang. Een druppelaar is het element of slangetje die het water bij de plant doseert. Ook de keuze voor een druppelaar hangt af van diverse factoren: teelt, bedlengte, aantal druppels per meter en gewenste waterafgifte. Niet iedere druppelaar kan gecombineerd worden met iedere druppelslang.

Druppelsystemen reinigen

In een druppelsysteem kan vervuiling ontstaan, waardoor ziektekiemen en algen zich verspreiden met een biofilm in het druppelsysteem als gevolg. Daarom is het van belang om het druppelsysteem regelmatig te reinigen. Je kan zowel het systeem reinigen tijdens de teelt als na de teelt reinigen.
Do not delete this link