Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Handschoenen zijn een belangrijk onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die bijdragen aan veilig werken in de professionele tuinbouw. Royal Brinkman biedt een breed assortiment handschoenen; van HACCP wegwerphandschoenen, katoenen handschoenen tot aan werkhandschoenen voor het oogsten van rozen, bladplukhandschoenen en vingerdoppen

Aanbevolen handschoenen door onze specialist

Gebruik van handschoenen in de tuinbouw

In de kas worden veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd, waarbij iedere activiteit om een ander type handschoen vraagt. Tijdens het oogsten van bijvoorbeeld groente en/of fruit is bacteriespreiding via de handen vaak nog realiteit. Daarom worden HACCP disposable handschoenen ingezet om verspreiding te voorkomen. Echter zijn HACCP rubberen handschoenen niet genoeg tijdens werkzaamheden als bladplukken, oogsten van rozen, aanmaken van een spuitvloeistof, en zakken van de planten. Daarom dien je tijdens dit soort werkzaamheden stevigere handschoenen te gebruiken, waarbij grip, snijbestendigheid en bescherming tegen chemische stoffen, hitte en elektriciteit belangrijke factoren kunnen zijn. Het assortiment werkhandschoenen bestaat uit:
  • Bladplukhandschoenen: tijdens het bladplukken zijn grip, hogere vingergevoeligheid en flexibiliteit van de handschoen van groot belang. 
  • HACCP wegwerphandschoenen: HACCP handschoenen worden voornamelijk gebruikt tijdens oogst- en productiewerkzaamheden.
  • Katoenen handschoenen: deze handschoenen zijn geschikt voor werkzaamheden met droog vuil en vet. De handschoenen behoren tot de veiligheidscategorie 1. 
  • Rozen handschoenen:  het oogsten van rozen kan problemen opleveren vanwege de scherpe doornen. Bescherming van je handen middels handschoenen is daarom belangrijk. De handschoenen hebben een hoge vingergevoeligheid en flexibiliteit.
  • Overige werkhandschoenen: uiteraard vind je nog veel meer soorten werkhandschoenen in ons assortiment. Onze specialisten schreven een artikel over het kiezen van de juiste werkhandschoenen. 

Werkhandschoenen kopen

Ben je op zoek naar de juiste werkhandschoenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op royalbrinkman.nl bestel je snel en eenvoudig je benodigde werkhandschoenen. Bovendien kun je via de handschoenenkeuzehulp in slechts drie stappen de juiste handschoen vinden. Ook voor andere persoonlijke beschermingsmiddelen kun je terecht bij Royal Brinkman. Op deze manier ben je altijd verzekerd van veiligheid op de werkvloer. 

Do not delete this link