Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Onderschat de kwaliteit van het water in de systemen niet! In het verwarmingssysteem is veelal een grote hoeveelheid water aanwezig. Het grootste probleem hierbij is de vorming van magnetiet, een corrosievorm van ijzer. Magnetiet ontstaat in een zuurstofarme omgeving en vormt een zwarte, beschermende laag aan de binnenkant van de leidingen. Bij zuurstofintrede door lekkages en/of suppletie wordt er echter continu magnetiet gevormd, waardoor de laag te dik wordt en in het water komt. Dit kan leiden tot storingen, corrosie, lekkages, afzettingen en uiteindelijk tot uitval van het verwarmingssysteem.

Maak een afspraak en laat het ketelwater controleren!
Aandacht voor de monitoring van het water in uw verwarmings- of koelsysteem voorkomt dus veel ellende. Als de verwarmingsketel ook gebruikt wordt voor stoomproductie is een behandeling belangrijk, aangezien we zelfs corrosie zien in stoomketels.
Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Analyse
Voor het controleren van de waterkwaliteit bieden we de mogelijkheid om de watermonsters te laten analyseren op de belangrijkste criteria die van invloed zijn op de kwaliteit van het water. Met deze ‘quick scan’ methodiek ontvang je binnen korte tijd een analyserapport met daarin een op maat advies van de te nemen acties. Tevens ontvang je bij herhaaldelijke controle een overzicht van de waterkwaliteit over een langere periode. Hierdoor krijg je over een langere termijn inzicht in de schommelingen in de kwaliteit van het water en kunnen eventuele negatieve veranderingen tijdig worden gesignaleerd. De kosten van een analyse bedragen €50,- per monster.

Avf Water

Voor het uitvoeren van de analyses is Royal Brinkman een nieuwe samenwerking aangegaan met Avf Water. Als je al gewend was aan het laten nemen en analyseren van de systeemwatermonsters door Royal Brinkman zal je opvallen dat het eindrapport net zo compleet is als voorheen en enkel in opmaak iets is veranderd. In het advies van producten wordt naadloos overgegaan naar het nieuwe duurzame assortiment van Avf Water. Dit assortiment is opgebouwd door de jarenlange ervaring die Avf Water heeft in de waterbehandeling van verwarmings- en koelsystemen zowel binnen de glastuinbouwsector als daarbuiten.


Meer informatie
Heb jij vragen over dit onderwerp, of wil je een ketelwaterbehandeling laten uitvoeren? Twijfel niet en neem direct contact met ons op via 0174 - 446 100.

Jaap Lubbersen
Productspecialist Gewasverzorging
jaap.lubbersen@royalbrinkman.nlDo not delete this link