Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Oplossingen Valent Pepper
Valent Pepper twine is een touw dat uitermate geschikt is voor de teelt van paprika dankzij een aanzienlijke vermindering van de rek.

Ondanks de naam Valent Pepper beperkt dit touw zich echter niet tot gebruik in de paprikateelt. Ook voor de teelt van aubergine, pepers en meloen is dit touw uitermate geschikt. Valent Pepper twine is gemaakt van de hoogste kwaliteit polypropyleen. Daarnaast is het touw standaard voor 12 maanden UV behandeld en speciaal ontwikkeld voor kasproductie. Door de verbeterde eigenschappen in de formulering van het garen is het beter te knopen aan de gewasdraad en onderaan de plant. Het touw is namelijk flexibel, soepel en zacht. Omdat het touw ook sterk is, kan het gemakkelijk verwerkt worden in een touwmachine. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Valent Pepper twine? Neem dan contact op met onze specialist.

Ons assortiment

  • Ervaringen Kwekerij Moors

    Rob Moors uit Asten-Heusden is altijd bereid om iets nieuws te proberen. Dat was ook het geval toen zijn accountmanager van Royal Brinkman hem voor aanvang van de vorige teelt vroeg om een nieuw gewastouw te proberen.“Valent Pepper zou nog minder rekken en een hogere belasting aankunnen dan het gangbare touw voor paprika’s, gemakkelijk te verwerken zijn én iets voordeliger. Nou, laat maar komen dan.”
    Onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’ paste de teler het nieuwe draad in enkele plantrijen toe. En inderdaad, gedurende de teelt gaf het geen krimp. Zelfs op de heetste zomerdagen, wanneer minder hoogwaardig draad wat kan rekken en de planten daardoor meer in het pad gaan hangen (met grotere kans op beschadiging tijdens werkzaamheden), stonden alle planten keurig in het gelid.

    » Lees meerBekijk de video


Let’s improve together

Royal Brinkman heeft samen met de producent, drie telers en een onafhankelijke deskundige gewerkt aan de ontwikkeling van Valent Pepper twine. Martin Meuldijk, productspecialist teeltwisseling: “Met het verbeterde touw bieden wij de hoogste kwaliteit touw om de groenteteelt te ondersteunen. Met de aanzienlijke verbetering in rek biedt het nog meer voordeel voor de teler. Door minder rek in het touw blijft de plant namelijk beter staan gedurende het hele teeltseizoen. En dat leidt weer tot minder kans op schade aan de vruchten wanneer er met een oogstkar door het pad gereden wordt.”

anker Meer informatie

 Do not delete this link