Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Verlenging van de toelating van Dazide Enhance

De werkzame stof van Dazide Enhance zit, zoals gebruikelijk is voor alle werkzame stoffen voor gewasbescherming in de Europese Unie, nu in een verlengingstraject
16-10-2020

Door voortschrijdend wetenschappelijk inzicht, zijn er gaande weg dit traject, nieuwe criteria opgelegd aan de Task-Force Daminozide. Fine Agrochemicals Limited (producent van Dazide Enhance) en UPL Ltd, de oorspronkelijke aanmelders voor daminozide op de Annex 1 lijst, hebben in februari 2013 al een hernieuwingsdossier voorbereid en ingediend.

Gezien de situatie heeft de Europese Autoriteit voor voedsel veiligheid (EFSA) de Task-Force Daminozide 30 maanden extra de tijd gegeven om aanvullende informatie voor het afronden van de aanvraag aan te leveren. De Task-Force Daminozide heeft er alle vertrouwen in de aanvullende gegevens binnen de opgegeven termijn te kunnen aanleveren.

In zekere zin is dit goed nieuws. Het gebruik van Dazide Enhance is voor de komende drie jaar veiliggesteld voor de sierteelt sector. Dit is goed nieuws omdat er niet veel groeiremmers overblijven voor deze teelten. Uiteraard blijft het doel om daminozide definitief te hernieuwen na 2023. 

Klik hier om naar de productpagina te gaan
Do not delete this link