Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Verantwoord afvoeren van gewasbeschermingsmiddelen

Middelen20 oktober 2021
Regelmatig krijgen we de vraag: “Waar kan ik mijn vervallen, overbodige en oude gewasbeschermingsmiddelen inleveren?” Dat is op dit moment soms erg lastig. Veel gemeentes en afvalverwerkers nemen deze middelen niet meer aan. Vraag na bij jouw gemeente of zij nog middelen in ontvangst neemt.

Bezem door de middelenkast
In een aantal provincies is onlangs de actie ‘Bezem door de middelenkast’ van start gegaan. Agrariërs in de desbetreffende gebieden hebben/zullen een uitnodiging krijgen vanuit de gemeente om zich aan te melden. De verwachting is dat in 2022 vanuit AgriRecover inzamelingsacties zullen worden georganiseerd. Wanneer, waar en hoe deze plaats gaan vinden is nog niet duidelijk.

Meer informatie lees je op Bezem door de middelenkast.

Middelen af laten voeren in gemeentes zonder actie
Woon je in een gemeente waar geen acties zijn? Neem dan content op met de afvalverwerker in je regio en maak een afspraak om je oude of vervallen gewasbeschermingsmiddelen op te laten halen. De gemaakte kosten hiervoor zijn in dit geval voor eigen rekening. Na afloop ontvang je een formulier met daar de ingeleverde stoffen.

Middelen inleveren bij Royal Brinkman niet mogelijk
Het is niet mogelijk vervallen middelen, middelen met een vervallen etiket of aangebroken middelen in te leveren bij Royal Brinkman. 

Do not delete this link