Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Introductie Control Plus roofmijtzakjes

  Roofmijtzakjes7 februari 2023
  Nieuwe verpakking roofmijt garandeert hogere en langere uitloop
  ‘s-Gravenzande - Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuwe verpakkingsvorm van roofmijten voor de biologische bestrijding van trips, witte vlieg en spint. Voor de ontwikkeling van roofmijten is voldoende aanwezigheid van vocht in de zakjes erg belangrijk. De Control Plus roofmijtzakjes zijn langwerpig en gemaakt van een nieuw type papier, wat zorgt voor een betere vochthuishouding. Met deze nieuwe verpakkingsvorm garandeert Royal Brinkman een hogere en langer durende uitloop van roofmijten.

 • Samenwerking Royal Brinkman en Biota Nutri
  25 januari 2023
  Royal Brinkman en Biota Nutri hebben hun samenwerking bekrachtigd voor het in de markt zetten van een productlijn organische meststoffen. Met de opkomst van biologisch telen én de behoefte aan bijsturing met zuivere, vloeibare organische meststoffen is de productlijn van Biota Nutri een interessant organisch en duurzaam alternatief. 

 • Inzamelactie Bestrijdingsmiddelen Westland 14-03

  Inzamelingsactie18 januari 2023
  Afvalverwerker Renewi organiseert op 14 maart 2023 een inzamelactie waarbij telers uit het Westland (restanten van) gewasbeschermingsmiddelen in kunnen leveren. Om mee te kunnen doen aan de actie dien je vooraf contact op te nemen met Renewi.

 • Kam's is nu officieel Royal Brinkman

  Kams is nu Royal Brinkman16 januari 2023
  ’'s-Gravenzande/Ontario - De bedrijfsnaam ‘Kam's Growers Supply’ verandert per 16 januari 2023 officieel in Royal Brinkman Canada. De nieuwe naam en het logo prijken inmiddels op de lokale bedrijfspanden, het wagenpark en de social media kanalen. Tuinbouwondernemers in Canada hebben voortaan te maken met één team, één merk. Na een jaar van succesvolle samenwerking en teamwork is het Kam's - Royal Brinkman partnerschap volledig gerealiseerd. 

 • IPM Essen 2023
  12 januari 2023
  De IPM vindt plaats in de Messe Essen van 24 tot en met 27 januari 2023. Ongeveer 1400 exposanten uit 60 landen presenteren hun innovatieve producten en diensten op het gebied van planten, technologie, bloementeelt en overige teeltbenodigdheden. Dit jaar staan klimaatverandering en duurzaamheid centraal. Royal Brinkman is ook weer aanwezig op 's werelds grootste vakbeurs voor de tuinbouw.

 • Bas Brinkman nieuw directielid Royal Brinkman

  23 december 2022
  ’s-Gravenzande/De Lier – Per 1 januari 2023 treedt Bas Brinkman toe tot het directieteam van de Royal Brinkman Groep als directeur Techniek. Hiermee wordt geanticipeerd op de groeiambities van Royal Brinkman en Berg Hortimotive die voortkomen uit de strategische koers van de bedrijven. Die koers is erop gericht dat er nog meer op de kracht van de Groep wordt ingezet. Dit betekent enerzijds een sterke focus op de handelsactiviteiten en anderzijds op de techniekactiviteiten. Het huidige directieteam bestaat uit vijf personen. Daar komt Bas Brinkman bij voor Techniek. Hij is de 5e generatie Brinkman die in het familiebedrijf een directiepost bekleedt. 

 • Gewijzigde levertijden feestdagen 2022

  14 december 2022
  De feestdagen staan weer voor de deur! In deze periode hanteren wij een aangepast bestel- en leverschema.
  Let op: op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) en zaterdag 31 december (oudejaarsdag) zijn onze kantoren en winkels gesloten en vinden er geen leveringen plaats. 

 • Royal Brinkman lanceert CropTimize

  30 november 2022
  ‘s-Gravenzande – Een hogere productie per vierkante meter, een kouder kasklimaat en de toenemende ziekte- en plagendruk vragen veel van gewassen. Tegelijkertijd wordt op Europees niveau gestimuleerd om steeds minder chemie te gebruiken en te zoeken naar biologische alternatieven. Experts dragen het investeren in plantweerbaarheid aan, als dé oplossing voor deze uitdagingen. Royal Brinkman speelt hierop in en introduceert CropTimize: een concept dat bijdraagt aan toekomstbestendig en weerbaar telen.

 • Nieuwe versie Plantalyzer Vision software belooft

  Plantalyzer25 november 2022
  ’s-Gravenzande - HortiKey heeft de prestaties van de Plantalyzer Vision software verbeterd. Het resultaat is een hogere nauwkeurigheid en een hogere consistentie in tomatendetectie. De nieuwe release komt met een extra optie: een trostelfunctie. Alle huidige operationele systemen worden bijgewerkt met de nieuwste Plantalyzer Vision software.

 • Winkel 's-Gravenzande 26 november gesloten

  23 november 2022
  In verband met bouwwerkzaamheden op onze locatie in 's-Gravenzande, is onze winkel aanstaande zaterdag (26 november) gesloten. Het is natuurlijk wel mogelijk om via onze webshop je bestelling te plaatsen.

 • Adviesgenerator - Digitaal gewasbeschermingsadvies

  Adviesgenerator17 november 2022
  Nieuwe inzichten in IPM-strategie dankzij digitaal platform
  Met de toenemende combinatie van chemische en biologische middelen en het brede assortiment aan natuurlijke vijanden wordt geïntegreerde gewasbescherming (IPM) steeds uitdagender. Welke middelen zijn er tegen een ziekte of plaag? Hoe zijn deze toegelaten in mijn teelt? Royal Brinkman introduceert samen met Agro4all een nieuwe tool, die antwoorden geeft op deze vragen en het adviesproces digitaliseert en overzichtelijk maakt: de Adviesgenerator.

 • Royal Brinkman intensiveert activiteiten in China
  15 november 2022
  ’s-Gravenzande – Om het algemene credo ‘Local-for-Local’ verder inhoud te geven, wordt door Royal Brinkman momenteel een lokale, Chinese organisatie in Shanghai opgezet. Met de totstandkoming van Royal Brinkman China is de internationale tuinbouwtoeleverancier nu in dertien vestigingslanden lokaal vertegenwoordigd. De intensivering van buitenlandse activiteiten sluit aan bij de internationaliserings-ambities van Royal Brinkman.
 • IFTF Vijfhuizen 2022
  31 oktober 2022
  Woensdag 9 november t/m vrijdag 11 november vindt de International Floriculture Trade Fair plaats in Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen. Tijdens deze beurs worden alle segmenten van de sierteeltketen bedient: van veredelaars, vermeerderaars, technische en serviceleveranciers, telers tot handel. Het gaat hier om in-en verkoop binnen de sierteeltketen. Royal Brinkman zal hier aanwezig zijn met een DryGair stand.
 • Nieuw | De hygiënesluis van Royal Brinkman
  logo CleanGate27 oktober 2022
  Telers willen plantenziekten en daardoor aantastingen van hun teelt zo goed mogelijk voorkomen. Deze veroorzaken namelijk steeds vaker ongewenste uitval en opbrengstderving. Het treffen van adequate hygiënemaatregelen is daarmee belangrijker dan ooit geworden. In dat kader introduceert Royal Brinkman de CleanGate hygiënesluis in de strijd om virussen, schimmels en bacteriën buiten de deur te houden.
 • Horti Experience 2022

  30 september 2022
  Horti Experience 2022 gericht op internationale kennisoverdracht 
  Al weer voor de achtste keer bezochten de buitenlandse Royal Brinkman medewerkers deze week het hoofdkantoor in ’s-Gravenzande voor deelname aan de Horti Experience. Het internationale kennisevent vond dit jaar plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september 2022. Gedurende een 5-daagse training lag de focus op kennisuitwisseling en de implementatie van de strategie 2023-2025 van Royal Brinkman. Naast de exportafdeling in Nederland bestaat het internationale Royal Brinkman team uit ruim 160 medewerkers. Na het coronatijdperk was het voor iedereen fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten in deze ambiance. 

 • Terugblik event Hygiëne in de groenteteelt

  Hygiëne in de groenteteelt16 september 2022
  "Laat geen steken vallen bij hygiënemaatregelen"
  Met de teeltwisseling voor de deur organiseerde Royal Brinkman een bijeenkomst in Tomatoworld voor groentetelers. Het thema hygiëne en desinfectie is belangrijk en met name het tomatenvirus ToBRFV is een serieuze bedreiging in de tomatenteelt. "Maar ook in de paprika- en komkommerteelt zorgen virussen voor serieuze bedreigingen", vertelt Jan Willem Keijzer, operationeel productmanager HortiHygienz bij Royal Brinkman. De teeltwisseling is het moment om de teelt schoon te eindigen en zo hygiënisch mogelijk weer te beginnen.

 • Etiketuitbreiding Verimark in meerdere teelten

  Verimark6 september 2022
  Tijdens de Ctgb-vergadering van 24 augustus 2022 is besloten het etiket van Verimark uit te breiden in de bedekte substraatteelt van tomaat, tomatillo, paprika, pepers, aubergine, komkommer, augurk, courgette, pompoen, meloen, watermeloen, aardbeien en boon met peul ter bestrijding van beide soorten witte vlieg, diverse bladluissoorten, mineervlieg, kevers en rups. Verimark krijgt een W2 etiket. Hiermee komt een einde aan de geldende vrijstellingen en is het middel definitief toegelaten.

 • Kans op kleurvariatie bij Dynex

  Dynex2 september 2022
  Vanuit de praktijk zijn er signalen over kleurverschillen tussen verschillende leveringen van de hulpstof Dynex. Recentelijk is gebleken dat tijdens het neutralisatieproces van het ingrediënt EDTA een kleurvariatie kan ontstaan. Als gevolg hiervan kunnen sommige partijen Dynex een andere kleur hebben dan je mogelijk gewend bent. De kleurvariatie heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 • Waterstofperoxide ‘on demand’ produceren
  logo HPNow23 augustus 2022
  Royal Brinkman introduceert samen met HPNow de HPGen generator. Met de HPGen™ generatoren produceren telers zelf ter plekke op de kwekerij Peroxide UltraPure™. Deze ultrazuivere vorm van waterstofperoxide kan de teler direct meedoseren in het irrigatiesysteem. Zo kan het irrigatiesysteem tijdens de teelt eenvoudig schoon blijven en krijgen de gewassen een boost: waterstofperoxide breekt af tot zuiver water en zuurstof, wat leidt tot meer opgeloste zuurstof in het water.
 • Volgende fase van groei voor Berg Hortimotive
  Bas Brinkman3 augustus 2022
  Verdere krachtenbundeling Royal Brinkman Techniek en Berg Hortimotive voor volgende fase van groei en ontwikkeling

 • Nieuwe meststof met jodium bevordert weerbaarheid
  25 juli 2022
  's-Gravenzande - Royal Brinkman introduceert samen met SQM een nieuwe meststof van kalisalpeter met jodium: Ultrasol®ine K Plus. Hierdoor kunnen telers jodium als micronutriënt in een veilige, wetenschappelijk onderbouwde dosis toevoegen om de plantweerbaarheid te verbeteren. Ultrasol®ine K Plus is speciaal ontwikkeld voor gewassen zoals groenten, zacht- en hard fruit en sierteelt.
 • Royal Brinkman investeert in uitbreiding opslag
  uitbreiding opslagfaciliteiten royal brinkman14 juli 2022
  Royal Brinkman heeft de eerste paal geslagen van de uitbreiding van het huidige distributiecentrum aan de Woutersweg 10 in ’s-Gravenzande. De komende maanden zal het centrale distributiecentrum op twee plaatsen worden uitgebreid. Beide uitbreidingen komen volledig ten goede aan de opslag van ADR producten, ofwel gevaarlijke stoffen. In het geval van Royal Brinkman gaat het dan om de opslag van o.a. chemische gewasbeschermingsmiddelen, desinfectiemiddelen, vloeibare - én vaste meststoffen voor de bedekte tuinbouw.
 • Meer dan 20.000 kilo ingeleverd bij opruimactie

  Bezem door de middelenkast11 juli 2022
  In Limburg is gedurende de actie ’Bezem door de middelenkast’ bij 442 telers in totaal meer dan 20.000 kilo aan overtollige gewasbeschermingsmiddelen door een gespecialiseerd bedrijf ingezameld en verwerkt. De actie was bedoeld om telers de gelegenheid te geven kosteloos en op een eenvoudige manier van hun verouderde gewasbeschermingsmiddelen af te komen.

 • Waterbehandeling in de gerberateelt met Moleaer
  Moleaer Logo7 juli 2022
  Klondike Gardens is sinds 1984 gespecialiseerd in het kweken van gerbera’s. De kwekerij, met twee vestigingen in Berkel en Rodenrijs, heeft sinds de toepassing van zuurstof-nanobubbletechnologie diverse verbeteringen gezien in het huidige watersysteem en de plantweerbaarheid.
 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark27 juni 2022
  Er wordt een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Hierdoor kan met ingang van 15 juli 2022 het middel ingezet worden tegen witte vlieg in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 11 november 2022.

Resultaat 1-25 van 527
Toon
Do not delete this link