Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Royal Brinkman neemt Kam’s Growers Supply over
  's-Gravenzande / Ontario - Royal Brinkman en Kam's Growers Supply hebben hun krachten gebundeld om hun bedrijven te laten groeien en een uitgebreid portfolio van producten en diensten aan de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector aan te bieden. Vanaf heden maakt Kam's deel uit van de Royal Brinkman Groep. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van beide organisaties en wordt gevoed door de toenemende schaalvergroting van de tuinbouwmarkt in Noord-Amerika.
 • Gewijzigde openings- en levertijden feestdagen

  13 december 2021
  De feestdagen staan weer voor de deur! In deze periode hanteren wij een aangepast bestel- en leverschema.
  Let op: Verder zijn op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag onze kantoren en winkels gesloten en hanteren wij de voorliggende dagen aangepaste openingstijden

 • Verantwoord afvoeren van gewasbeschermingsmiddelen

  Middelen20 oktober 2021
  Regelmatig krijgen we de vraag: “Waar kan ik mijn vervallen, overbodige en oude gewasbeschermingsmiddelen inleveren?” Dat is op dit moment soms erg lastig. Veel gemeentes en afvalverwerkers nemen deze middelen niet meer aan. Vraag na bij jouw gemeente of zij nog middelen in ontvangst neemt.

 • Vrijstelling Mainspring snijbloemen vervalt

  Mainspring14 september 2021
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg komt te vervallen. Deze vrijstelling vervalt op 20 september 2021. Hierdoor mag het middel niet meer ingezet worden in de teelten waarvoor de vrijstelling gold.

 • Telersbijeenkomst hygiëne in groente 16 september

  telersbijeenkomst13 september 2021
  De ziektedruk in de groenteteelt neemt toe. De laatste jaren wordt de sector opgeschrikt door een aantal nieuwe virussen die de teelt bedreigen. Het belang van een goede bedrijfshygiëne is enorm toegenomen. Door middel van de juiste maatregelen kun je het risico op insleep en verspreiding van ziektekiemen sterk verlagen. In deze bijeenkomst krijg je veel informatie te horen over deze nieuwe virussen en nemen we je mee langs praktische oplossingen om de hygiëne op het bedrijf nog beter te maken.

 • Houd Phytophtera buiten de deur in tomaat

  Phytophthora26 augustus 2021
  In het najaar is de druk van schimmelziektes in de tomatenteelt steeds een punt van aandacht. Met het huidige natte en onvoorspelbare weer moeten we uiterst alert zijn. Wees daarom goed op de hoede voor een uitbraak van Phytophtera.

 • Topsin M Ultra beschikbaar tot 19 oktober 2021

  Fusarium26 augustus 2021
  Fusarium is een moeilijk te bestrijden schimmel en brengt in veel teelten grote schade aan. Het meest effective middel tegen fusarium is Topsin M Ultra. Helaas nadert hiervan de uitverkoop- en opgebruikdatum.

 • Etiketbeperking Borneo in eetbare gewassen

  Vertimec20 augustus 2021
  Het toepassingsgebied van het middel Borneo wordt beperkt. Het krijgt een nieuw W4-etiket, waarin het alleen nog maar toegepast mag worden in een aantal sierteeltgewassen. Het W3-etiket heeft een uitverkoop- en opgebruikdatum gekregen en is nog tot 11 december 2021 in te zetten.

 • Etiketbeperking Vertimec Gold

  Vertimec2 augustus 2021
  In de vergadering van 28 juli stemde het Ctgb in met een restrictiezin tegen gestapeld gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met de stoffen abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat of chlorantraniliprole. In navolging van dit besluit heeft het product Vertimec Gold een etiketbeperking gekregen.

 • Ctgb neemt maatregel tegen stapelen

  Stapelen29 juli 2021
  In de vergadering van 28 juli stemde het College in met een restrictiezin tegen gestapeld gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met de stoffen abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat of chlorantraniliprole. ‘Stapelen’ houdt in dat op een perceel eerst één middel wordt gebruikt tot het maximale aantal toepassingen is bereikt en daarna nog een ander middel met dezelfde werkzame stof en voor dezelfde toepassing.

 • Berg Hortimotive lanceert ergonomisch pakket
  15 juli 2021
  Berg Hortimotive lanceert een aftermarket ergonomiepakket voor de Benomic Star
  De Lier- Berg Hortimotive lanceert ergonomisch pakket op de markt voor de populaire buisrailwagen Benomic Star. Het pakket bestaat uit verschillende items die de dagelijkse werkzaamheden op deze buisrailwagen nóg prettiger maken.
 • Toelating Floramite verlengd tot 31 juli 2023

  Floramite8 juli 2021
  De toelating van Floramite 240 SC werd recentelijk verlengd tot 31 juli 2023. Hierdoor blijft Floramite 240 SC inzetbaar volgens het huidige Wettelijk Gebruiksvoorschrift (W3).

 • Opnieuw tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark2 juli 2021
  Er wordt opnieuw een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Hierdoor kan met ingang van 15 juli 2021 het middel ingezet worden tegen witte vlieg in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 11 november 2021.

 • Samenwerking Royal Brinkman ADI
  15 juni 2021
  Royal Brinkman en ADI hebben deze week hun samenwerking bekrachtigd voor het in de markt zetten van een nieuwe dataverzameltechniek voor geintegreerde gewasbescherming. Centraal hierbij staat de inzet van een camerasysteem, gemonteerd op de spuitboom. Met deze samenwerking krijgen telers toegang tot een nieuwe tool voor het signaleren van gewasafwijkingen. De techniek gaat telers in de toekomst helpen bij het geautomatiseerd scouten alsook de advisering rondom de juiste aanpak in de gewasbeschermingsstrategie. 
 • 18 juni einde vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark3 juni 2021
  Er geldt sinds 18 februari 2021 een tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Hierdoor kan met ingang van 18 februari het middel ingezet worden tegen witte vlieg in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 18 juni 2021.

 • Scomrid verdwijnt van de markt

  Botrytis2 juni 2021
  Het wondafdekmiddel Scomrid Aerosol zal binnenkort van de markt verdwijnen. Het middel zal niet meer door leverancier Certis geproduceerd worden. Hierdoor is Scomrid leverbaar zolang de voorraad strekt.

 • Start ochtendleveringen biologie Oostland

  28 mei 2021
  Geïntegreerde bestrijding wordt door verschillende maatregelen steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering. Hierin spelen natuurlijke vijanden een essentiële rol. Het betreft levend materiaal, dat onder de juiste condities behandeld dient te worden om tot het gewenste resultaat te komen. Klanten willen deze natuurlijke vijanden graag in de ochtend geleverd krijgen, zodat deze vervolgens direct in het gewas verdeeld kunnen worden. Royal Brinkman is erin geslaagd om in deze behoefte te voorzien en past daar dus de levertijdstippen van de biologie op aan.

 • Tijdelijke vrijstelling Mainspring snijbloemen

  Mainspring27 mei 2021
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant. Hierdoor kan Mainspring tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten. De vrijstelling vervalt op 20 september 2021.

 • Houd Botrytis en meeldauw in tomaat buiten de deur

  Botrytis19 mei 2021
  Door het donkere en natte weer van de afgelopen weken zijn er klimaatomstandigheden ontstaan waarbij Botrytis en echte meeldauw zich zeer goed kunnen ontwikkelen in het tomatengewas. Wacht daarom niet te lang met ingrijpen!

 • Valent pepper Twine- Rob Moors
   28 april 2021 
   Rob Moors, van kwekerij Moors uit Asten-Heusden:
   “Met Valent Pepper twine staan alle paprikarijen strak in het gelid”
   
  Wanneer het leven van je gewas letterlijk aan een (kunst)zijden draadje hangt, mag de kwaliteit niet ter   discussie staan. Paprikateler Rob Moors beproefde in 2020 het nieuwe Valent Pepper touw van Royal Brinkman en gebruikt het nu op het hele areaal van 19 ha. Het bevalt hem in alle opzichten. “Het is sterk en rekt niet uit, dus de rijen staan van begin tot eind strak in het gelid. Dat werkt prettig en voorkomt schade en kwaliteitsverlies.”

 • Introductie klein model DryGair luchtontvochtiger
  28 mei 2021
  ’s-Gravenzande – Royal Brinkman introduceert de DryGair DGX, het nieuwste model in de serie van DryGair luchtontvochtigers. Dit kleinere model is speciaal ontwikkeld voor indoor-teelten, kleine kasafdelingen o.a. bij zaadbedrijven, vertical farming en droogcellen. Met de introductie van de DGX zorgt DryGair in steeds meer teelten voor een stuurbaar kasklimaat en daarmee voor kwaliteitsverbetering van het gewas.

 • Coulanceregeling spuitlicentie eindigt 30 april

  Coulanceregeling19 april 2021
  De coulanceregeling waardoor telers langer de tijd hebben om de verplichte punten te behalen voor hun spuitlicentie wordt niet meer verlengd. Hierdoor vervalt deze op 30 april 2021. Licenties welke zijn verlopen in de periode 16 maart 2020 tot 1 mei 2021 en niet voldoende bijeenkomsten hebben gevolgd, zullen dan definitief verlopen.

 • 20 april live uitzending themadag groenteteelt

  live uitzending13 april 2021
  Op 20 april 2021 organiseert Royal Brinkman in samenwerking met het World Horti Center een exclusieve live uitzending. Tijdens deze uitzending behandelen we 11 interessante proeven live vanuit het World Horti Center. Elf verschillende sprekers nemen je mee naar de kas om de kennis zo goed mogelijk over te brengen.

 • Aflever- en opgebruiktermijn van mancozeb bekend

  mancozeb12 april 2021
  De actieve stof mancozeb heeft vanaf 1962 een belangrijke rol gespeeld in de bestrijding van schimmels in landbouwgewassen wereldwijd. De Europese Unie heeft eind oktober 2020 besloten om middels een non-renewal besluit de actieve stof mancozeb te gaan verbieden.

 • Kans op kleurvariatie bij Sivanto Prime

  Sivanto prime25 maart 2021
  Sivanto Prime is een insecticide en wordt ingezet in verschillende gewassen, waaronder aardbei, tomaat en diverse sierteeltgewassen. De actieve stof is flupyradifurone. Recentelijk is gebleken dat tijdens het productieproces van de actieve stof soms een kleurvariatie kan ontstaan. Als gevolg hiervan kunnen sommige partijen Sivanto Prime een andere kleur hebben dan je mogelijk gewend bent. De kleurvariatie heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

Resultaat 1-25 van 487
Toon
Do not delete this link