Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Verlenging van de toelating van Dazide Enhance

  De werkzame stof van Dazide Enhance zit, zoals gebruikelijk is voor alle werkzame stoffen voor gewasbescherming in de Europese Unie, nu in een verlengingstraject
  16-10-2020

 • Plantalyzer oogstprognose-robot rijp voor praktijk
  Berg Hortimotive Group, bestaande uit Berg Hortimotive en HortiKey, heeft de eerste serie Plantalyzer oogstprognose-robots voor tomaten overgedragen aan Royal Brinkman. De robot rijdt autonoom door de kas en maakt gericht foto’s van de tomaten. Vision software en algoritmen beoordelen de vruchten op rijpheid en vertalen de beelden in een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose. “We zijn enorm trots op het resultaat van de samenwerking”, reageert directielid Ramon Verdel van Royal Brinkman. “Hier zitten telers echt op te wachten.”
 • 8 oktober live uitzending themadag sierteelt

  live uitzendingOp 8 oktober 2020 organiseert Royal Brinkman in samenwerking met het World Horti Center een exclusieve Live uitzending. Tijdens deze uitzending behandelen we 10 interessante proeven Live vanuit het World Horti Center. Elf verschillende sprekers nemen je mee naar de kas om de kennis zo goed mogelijk over te brengen.
  5-10-2020

 • AAterra ME inzetbaar tot eind november 2022

  AAterraDe toelating van het product AAterra ME is onlangs door het Ctgb ingetrokken. De expiratiedatum is vastgesteld op 31 mei 2021. Het product kan tot 30 november 2021 worden verkocht en tot 30 november 2022 worden opgebruikt.
  5-10-2020

 • Uitbreiding Azatin in aantal vruchtgroentegewassen

  AzatinHet etiket van het middel Azatin heeft een uitbreiding gekregen. Het middel is vanaf nu ook in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil toegelaten.
  28-9-2020

 • Einde vrijstelling ALAR 85

  alarAfgelopen 1 juni ging de vrijstelling voor groeiregulator ALAR 85 in een aantal bloemisterijgewassen in. Deze vrijstelling is 28 september vervallen, waardoor ALAR 85 niet meer in deze teelten mag worden ingezet.
  28-9-2020

 • 250ste DryGair luchtontvochtiger voor Jac. Oudijk
  ’s-Gravenzande – De 250ste DryGair luchtontvochtiger wordt binnenkort door Royal Brinkman afgeleverd in Moerkapelle. Het betreft een unit uit een serie van totaal 19 stuks. Deze installaties voor luchtontvochtiging (gaan) zorgen voor het verbeteren van het kasklimaat in de gerberateelt bij Jac. Oudijk. 
  DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas; er is geen warmteverlies. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 40% op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw.

 • Nieuw in het assortiment: Fungicide Rival

  RivalRival is vanaf nu beschikbaar via de Royal Brinkman webshop. Rival is een systemisch werkend fungicide met als werkzame stof propamocarb (bekend van de Proplant). Hiermee krijgen siertelers weer een extra mogelijkheid in handen om schimmels als Pythium, Phytophthora en valse meeldauw onder controle te houden. Rival is toegelaten in de bedekte bloemisterijgewassen.
  20-9-2020

 • Enno Rapid weer volop beschikbaar

  enno rapidNa een lange periode waarin de beschikbaarheid van Enno Rapid beperkt was, vanwege de grote vraag naar desinfectiemiddelen door COVID-19, is Enno Rapid vanaf nu weer volop beschikbaar. Dit geldt voor alle verpakkingseenheden die bestelbaar zijn bij Royal Brinkman.
  17-9-2020

 • Uitbreiding etiket Naturalis L

  naturalis l etiketuitbreidingHet etiket van bio-insecticide Naturalis L heeft een uitbreiding gekregen in meerdere teelten en toepassingen. Dit betekent dat dit middel nu in meerdere teelten ingezet mag worden met het W1-etiket. Benieuwd in welke teelten en toepassingen Naturalis L is uitgebreid? Lees dan verder.
  31-8-2020

 • Coulanceregeling verlenging spuitlicentie eindigt

  SpuitlicentieDe maatregelen rond COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat het (tijdig) verlengen van de spuitlicentie niet altijd volgens plan heeft kunnen plaatsvinden. De coulanceregeling heeft ervoor gezorgd dat licenties niet verlopen. De einddatum van de regeling is nu ook vastgesteld op 1 januari 2021.
  24-8-2020

 • Incident Yara geen consequenties voor leveringen
  Na het plaatsvinden van het incident bij Yara vorige week, is er hard gewerkt de situatie weer onder controle te krijgen. Gelukkig heeft het geen gevolgen voor de levering van vloeibare meststoffen. 
  Lees hier meer informatie over het incident en hoe nu verder.
  16-8-2020
 • Tijdelijke vrijstelling Mainspring

  MainspringEr is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant. Hierdoor kan Mainspring tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten. De vrijstelling vervalt op 26 november 2020.
  12-8-2020

 • Lepinox niet leverbaar, alternatieven beschikbaar

  lepinox alternatievenDe huidige voorraad van het middel Lepinox Plus nadert een complete uitverkoop. Wegens het uitverkopen van de huidige voorraad zal Lepinox Plus voorlopig niet meer beschikbaar zijn via de Royal Brinkman webshop. Het middel heeft verschillende alternatieven die via de Royal Brinkman webshop beschikbaar zijn. Hieronder een overzicht van de alternatieve rupsenbestrijders voor Lepinox Plus.
  10-8-2020

 • Tijdelijke vrijstelling Teppeki en Verimark

  NieuwsEr is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Teppeki in de bedekte niet-grondgebonden teelt van aubergine en de bedekte teelt van komkommer en courgette. Daarnaast is er een vrijstelling afgegeven voor Verimark in de tomaat. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant vandaag. Hierdoor kunnen deze middelen tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten.
  22-7-2020

 • Verpakkingen van Corteva krijgen een aanpassing

  cortevaDe verpakkingen van onze leverancier Corteva, onder meer bekend van middelen als Closer, Tracer en Conserve, zullen een verandering ondergaan. Corteva heeft ervoor gekozen om wereldwijd een meer uniforme uitstraling te geven aan de verpakkingen, waardoor het makkelijker moet gaan worden om de verschillende soorten middelen te onderscheiden. Onder het assortiment van Corteva hangen ook de Dow AgroSciences- en DuPont-producten.
  21-7-2020

 • Brinkman richt vizier op legale cannabisteelt
  s-Gravenzande - De Rijksoverheid start naar verwachting begin 2021 met het experiment gesloten coffeeshopketen, ook wel ‘de wietproef’ genoemd. Tien goedgekeurde telers krijgen een licentie om onder strenge omstandigheden cannabis te telen. Daarmee wordt de deur voor gelegaliseerde cannabisteelt in Nederland verder open gezet. Internationaal is Royal Brinkman al zo’n vier jaar als kennispartner en toeleverancier in de gelegaliseerde cannabisteelt actief. Met de aanstaande wietproef verbreedt Royal Brinkman haar aandacht naar de thuismarkt. 
 • Productieverhoging aardbeien door hogere zuurstof
  aardbei onderzoekIn het voorjaar van 2020 zijn testen uitgevoerd door Delphy in Nederland om de effecten te onderzoeken die zuurstof nanobubble verrijking van irrigatie had op de aardbeienteelt. Delphy’s heeft brede ervaring in aardbeien met Berry Plaza en het vermogen om onderzoeken uit te voeren die vergelijkbaar zijn met normale teeltomstandigheden. Dit in combinatie met hun hoge niveau van kennis en toezicht maakt Delphy een ideale partner voor dit onderzoek. 
 • Winkels woensdag 15 juli eerder gesloten
  Wegens familieomstandigheden zijn onze winkels in s’-Gravenzande en Bleiswijk op woensdag 15 juli om 14.30 uur gesloten.


 • Einde tijdelijke vrijstelling Teppeki

  NieuwsAfgelopen 15 maart 2020 ging de vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Teppeki in. Deze werd afgegeven voor de bedekte teelt van courgette en de niet-grondgebonden teelt van komkommer en aubergine. Deze tijdelijke vrijstelling zal 13 juli 2020 vervallen, waardoor het middel niet meer in deze teelten mag worden ingezet.
  2-7-2020

 • Nieuw in het assortiment: Tutatec

  tutatecRoyal Brinkman introduceert het recent toegelaten verwarringsferomoon Tutatec. Hiermee krijgen telers weer een extra mogelijkheid in handen om Tuta absoluta onder controle te houden. Meer informatie? Lees dan verder.
  18-6-2020

 • Schaarste in disposables

  Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er door de coronasituatie een enorme vraag is ontstaan naar disposables (beschermende kleding/HACCP producten). Daarbij eist de overheid capaciteit van onze disposable leveranciers voor de zorgsector. Hierdoor zien wij de levertijden van disposables helaas oplopen en is de beschikbaarheid minder zeker.

 • NEN 3140 Arbeidsmiddelen keuring

  NEN 3140 keuringRoyal Brinkman voert nu ook de Arbeidsmiddelen keuring NEN 3140 uit! Dit is een keuring van alle arbeidsmiddelen met een stekker die u bedrijfsmatig gebruikt en dient volgens de Nederlandse wet en verzekeraars periodiek uitgevoerd te worden.

 • Valent Pepper twine is de nieuwe standaard
  ’s-Gravenzande – Royal Brinkman introduceert de Valent Pepper twine, een touw dat nu nog geschikter is voor de teelt van paprika. Er is namelijk sprake van een aanzienlijke vermindering van de rek. Daarnaast is Valent Pepper twine flexibel en zacht voor planten én medewerkers en is het UV behandeld.

 • Uitbreiding etiket Botanigard WP

  EtiketswijzigingHet etiket van het middel BotaniGard WP heeft een uitbreiding gekregen. Het middel mag in een aantal teelten vaker toegepast worden. Benieuwd in welke teelten BotaniGard WP is uitgebreid? Lees dan verder.
  4-6-2020

Resultaat 1-25 van 446
Toon
Do not delete this link