Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Leverdagen rond Hemelvaartsdag en Pinksteren 2021
 • Valent pepper Twine- Rob Moors
   28 april 2021 
   Rob Moors, van kwekerij Moors uit Asten-Heusden:
   “Met Valent Pepper twine staan alle paprikarijen strak in het gelid”
   
  Wanneer het leven van je gewas letterlijk aan een (kunst)zijden draadje hangt, mag de kwaliteit niet ter   discussie staan. Paprikateler Rob Moors beproefde in 2020 het nieuwe Valent Pepper touw van Royal Brinkman en gebruikt het nu op het hele areaal van 19 ha. Het bevalt hem in alle opzichten. “Het is sterk en rekt niet uit, dus de rijen staan van begin tot eind strak in het gelid. Dat werkt prettig en voorkomt schade en kwaliteitsverlies.”

 • Coulanceregeling spuitlicentie eindigt 30 april

  Coulanceregeling19 april 2021
  De coulanceregeling waardoor telers langer de tijd hebben om de verplichte punten te behalen voor hun spuitlicentie wordt niet meer verlengd. Hierdoor vervalt deze op 30 april 2021. Licenties welke zijn verlopen in de periode 16 maart 2020 tot 1 mei 2021 en niet voldoende bijeenkomsten hebben gevolgd, zullen dan definitief verlopen.

 • 20 april live uitzending themadag groenteteelt

  live uitzending13 april 2021
  Op 20 april 2021 organiseert Royal Brinkman in samenwerking met het World Horti Center een exclusieve live uitzending. Tijdens deze uitzending behandelen we 11 interessante proeven live vanuit het World Horti Center. Elf verschillende sprekers nemen je mee naar de kas om de kennis zo goed mogelijk over te brengen.

 • Aflever- en opgebruiktermijn van mancozeb bekend

  mancozeb12 april 2021
  De actieve stof mancozeb heeft vanaf 1962 een belangrijke rol gespeeld in de bestrijding van schimmels in landbouwgewassen wereldwijd. De Europese Unie heeft eind oktober 2020 besloten om middels een non-renewal besluit de actieve stof mancozeb te gaan verbieden.

 • Aankondiging gratis webinar hygiëne sierteelt

  Sierteeltwebinar8 april 2021
  Het belang van hygiëne in de sierteelt
  De ziektedruk in de sierteelt neemt toe. Als kweker wil je aantastingen door schimmels en bacteriën zo goed mogelijk voorkomen, want deze veroorzaken uitval en opbrengstderving in de sierteelt. Door gebruik te maken van HortiHygienz krijg je meer grip op de hygiëne op het bedrijf.

 • Kans op kleurvariatie bij Sivanto Prime

  Sivanto prime25 maart 2021
  Sivanto Prime is een insecticide en wordt ingezet in verschillende gewassen, waaronder aardbei, tomaat en diverse sierteeltgewassen. De actieve stof is flupyradifurone. Recentelijk is gebleken dat tijdens het productieproces van de actieve stof soms een kleurvariatie kan ontstaan. Als gevolg hiervan kunnen sommige partijen Sivanto Prime een andere kleur hebben dan je mogelijk gewend bent. De kleurvariatie heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 • Royal Brinkman lanceert scout app

  's-Gravenzande – Royal Brinkman introduceert MyScout, een app waarmee telers digitaal kunnen scouten. 
  De app bevat moderne technieken voor dataverzameling en visualisatie van ziekten en plagen in de tuinbouw. MyScout is in samenwerking met telers en specialisten ontwikkeld. Met MyScout krijgen telers een belangrijk en toekomstbestendig hulpmiddel voor gewasbescherming in handen.

 • Strenge regels voor gebruik azolen in bollenteelt

  Bollenteelt16 maart 2021
  Het Ctgb besloot in de vergadering van 24 februari om het wettelijk gebruiksvoorschrift aan te scherpen voor middelen met schimmel bestrijdende azolen, toegepast in de bloembollen- en bolbloementeelt. Lees hieronder meer.

 • Kwartaalupdate meststoffen Q1 2021
  Het eerste kwartaal van 2021 komt tot zijn einde en helaas is dit kwartaal net zo onrustig geweest als vorig jaar. De prijzen zijn helaas in de start van dit nieuwe jaar alweer stijgende. We verwachten dat de prijzen de komende twee kwartalen flink zullen stijgen. Inmiddels hebben we de eerste prijsverhogingen van producenten al ontvangen. Gedurende het tweede en derde kwartaal worden meer prijsstijgingen verwacht. We proberen om de stabiliteit zo goed mogelijk te waarborgen, maar willen jullie graag verder meenemen in de situaties die deze trends veroorzaken. 
 • HORTILOGICS brengt logistiek naar next level
  Nederlandse bedrijven bundelen krachten in joint venture voor ‘Smart Greenhouse Logistics’
  HORTILOGICS brengt kas- en verpakkingslogistiek naar next level


 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark17 februari 2021
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant vandaag. Hierdoor kan met ingang van 18 februari het middel ingezet worden in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 18 juni 2021.

 • Tarievenlijst 2021 van Royal Brinkman
  De voor 2021 geldende tarieven voor Service, Onderhoud & Inspectiewerkzaamheden, gedurende kantoortijden, zijn in dit bericht weergegeven. Deze tarieven zullen per januari 2021 gelden. 


 • Beekenkamp kiest voor Royal Brinkman installaties
  Beekenkamp kiest Royal BrinkmanDe Beekenkamp Group gaat verder uitbreiden in 2021 met nieuwbouw van ca. 22.000 m2 aan de Oranjepolderweg in Maasdijk. Voor deze nieuwbouw werd onlangs het contract getekend tussen Beekenkamp en Royal Brinkman voor de levering van de watertechnische-, elektra-, klimaat- en belichtingsinstallaties.

 • Masker controledagen 2021 gaan niet door

  Masker controle22 januari 2021
  Normaliter organiseert Royal Brinkman de masker en brandblusser controledagen in jouw regio. Goedgekeurde maskers worden voorzien van een controlecertificaat en goedgekeurde brandblussers krijgen een controlesticker met een nieuwe datum. Helaas kunnen wij vanwege de lockdown de masker controledagen niet door laten gaan.

 • NEMguard nu ook toepasbaar in vruchtgroententeelt

  NEMguard15 december 2020
  NEMguard heeft een uitbreiding van het etiket gekregen voor de beheersing van aaltjes in de grondgebonden bedekte teelt van augurk, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, paprika en tomatilo. NEMguard mag ook worden toegepast in de biologische teelt.

 • Gewijzigde levertijden Kerst en o&n 2020
  De feestdagen staan voor de deur. Tijdens deze dagen hanteren wij gewijzigde lever- en openingstijden. Om je ook in deze periode van al de benodigdheden te kunnen voorzien, willen we je wijzen op deze aanpassingen in openings- en levertijden.

  Let op: op 25 december, 26 december en 1 januari zijn wij geheel gesloten en vinden er geen leveringen plaats.
 • Subsidieregeling op DryGair luchtontvochtigers

  Drygair12 december 2020
  Met de E(H)G subsidieregeling ontvangen telers tot 25% subsidie van de overheid op de aanschaf en installatie van DryGair units. Goed nieuws: de regeling is nu voor de 2e keer opengesteld dit jaar voor de glastuinbouw; voor de periode van 1 december tot en met 31 maart 2021.

 • Envidor verdwijnt van de markt

  Envidor9 december 2020
  Het middel Envidor zal per 1 januari 2021 niet meer verkocht mogen worden. De toelating van Envidor is helaas beëindigd. Het Ctgb heeft een besluit genomen over de opgebruik- en aflevertermijn van Envidor. Lees hieronder meer.

 • Streep door verbod GBM buiten de landbouw

  spuiten4 december 2020
  Een hoger beroep, ingesteld door Nefyto en Artemis, heeft een streep gehaald door het wettelijke verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw. Nefyto en Artemis zijn blij met de uitspraak. Bedrijven kunnen de investering in de ontwikkeling en registratie van nieuwe producten alleen maar verantwoord doen als de beslissing tot toelating - die na een jarenlange toelatingsprocedure wordt genomen - niet wordt doorkruist door een gebruiksverbod op politieke gronden.

 • Ctgb neemt besluit over respijttermijnen Admire

  admire3 december 2020
  De Europese toelating van imidacloprid, de actieve stof van Admire eindigt per 1 december 2020. Eerder brachten wij daar hier al bericht van uit. Nu heeft het Ctgb een besluit genomen over de opgebruik- en aflevertermijn van Admire.

 • Einde vrijstelling Mainspring in snijbloemen

  Mainspring26 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring is op 26 november 2020 komen te vervallen. De vrijstelling goldt in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg.

 • Coulanceregeling spuitlicentie verlengd

  Coulanceregeling20 november 2020
  Deze week is besloten dat de coulanceregeling voor houders van een vakbekwaamheidsbewijs (licenties) gewasbescherming en/of mollen/woelrattenbestrijding en/of knaagdierbeheersing (KBA) wordt verlengd.
  De huidige regeling - die tot en met het eind van dit jaar loopt - wordt verlengd tot en met 30 april 2021. 

 • Einde tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark18 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Verimark vervalt op 18 november 2020. De vrijstelling gold voor de bedekte teelt van tomaat op substraat tegen tabakswittevlieg, de overbrenger van Tomato chlorosis virus (ToCV).

 • Einde tijdelijke vrijstelling Teppeki

  teppeki16 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Teppeki vervalt op 16 november 2020. De vrijstelling gold voor de bedekte niet-grondgebonden teelt van aubergine en de bedekte teelt van komkommer en courgette tegen bladluizen.

Resultaat 1-25 van 476
Toon
Do not delete this link