Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
 • De Nanobellen generatoren van Moleaer verhogen en stabiliseren snel het opgeloste zuurstof gehalte (DO) in het bassinwater en irrigatiewater, met maximale efficiëntie. Hierdoor kun je het zuurstof verhogen met lagere marginale kosten dan met traditionele technieken, omdat de energiebehoefte veel lager is, onafhankelijk aangetoond*. 

  Zuurstof 
  Nanobellen verbeteren de waterkwaliteit en leveren hogere zuurstofniveaus rechtstreeks bij het wortelmilieu, dan dat met traditionele beluchtingsmethoden mogelijk is. Nanobellen Nanobellen zijn extreem kleine gas belletjes, die verschillende unieke eigenschappen bezitten waardoor ze totaal verschillen van normale bellen. Deze eigenschappen zorgen voor een superieure zuurstofverrijking in water. Het opgeloste zuurstofgehalte gaat snel omhoog naar oververzadiging en blijft stabiel op hoge waardes ongeacht de waterdiepte. 

  Benieuwd wat Nanobellen generatoren voor jouw teelt kunnen betekenen?

Bekijk de afmetingen van Nanobubbles. 

nanobubbles afmeting


Productieverhoging in aardbeien door hogere zuurstofgehalte
In het voorjaar van 2020 heeft het bedrijf Delphy in Nederland testen uitgevoerd, om de effecten te onderzoeken die zuurstof nanobubble heeft in de verrijking van irrigatie in de aardbeienteelt.

Bart Jongenelen, onderzoeker bij Delphy:
“In deze proef hebben we waterkwaliteit verhoogd door het te verrijken met zuurstof nanobubbels. De theorie erachter is dat zuurstof een belangrijke rol speelt zowel in de directe opname van wortels als voor de biologie rondom het wortelmilieu.
In eerste instantie hebben we er voor gekozen om met de proeven met name te kijken naar opbrengst en met visuele inspecties de wortelontwikkeling te volgen. Daaruit zijn duidelijke verschillen naar voren gekomen. Zo is de totale productie bijna 1kg hoger uitgekomen bij de behandeling met nanobubble verrijking.” 
» Lees meer over het onderzoek
Moleaer7 voordelen van nanobellen op de wortelontwikkeling
 Minder kans op wortel verstikking
 Meer haarwortel vorming
 Verdringing van anaerobe organismen
 Maximale zuurstof overdracht, onafhankelijk aangetoond*
 Neutraal drijfvermogen; zeer lange verblijftijd in water
 Zuurstofreserve/buffer in water
 Extreem groot contactoppervlak 

De producten van Moleaer kunnen in de volgende toepassingen worden uitgevoerd:
Bassinbeluchting
Druppelbevloeiing
DFT/NFT (Hydroponic)  * Prof. Michael Stenstrom, hoogleraar op de Universiteit van Los Angeles, 2017. 
  Bovendoor beregening
Het assortiment Moleaer producten
 • Neo

  De Neo is op maat gemaakt voor commerciële kassen. De Neo verzadigt irrigatiewater efficiënt met zuurstofverrijkte nanobellen, waardoor het volledige genetische potentieel van de planten wordt ontsloten. De Neo is beschikbaar met monitoringfunctie voor opgeloste zuurstof (DO).  Toepassing:

  - Circuleren over dag voorraad
  - Circuleren over schoon water silo
  - En/of circuleren over schone drain silo 


 • Clear

  Moleaer's Clear is een volledig natuurlijke, chemicaliënvrije methode om waterbassins van elke omvang te verzadigen met opgeloste zuurstof (DO). Door de DO-niveaus in de waterkolom te handhaven en door de mestlaag te penetreren, wordt de recyclingsnelheid van voedingsstoffen in het water uit het sediment verlaagd.

  Toepassing:
  - Beluchten van bassinwater tegen algengroei

 • XTB

  De gepatenteerde Moleaer XTB is de meest effectieve technologie om het volledige potentieel van zuurstof voor waterbehandeling te ontgrendelen. De XTB produceert meer dan 1 miljard nanobellen per ml water, waardoor gas met een efficiëntie van meer dan 85% wordt overgedragen.


  Toepassing:

  - In-line beluchting
  - Circuleren over hele grote watervolumes, bijv. een hydroponic systeem


Producten Moleaer

Bekijk alle

meer info
Meer info
Do not delete this link