Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Mechanisatie    Meet- en weegapparatuur

Meet- en weegapparatuur

Meet- en weegapparatuur is van groot belang in de professionele glastuinbouw. Met behulp van meetapparatuur zoals EC-meters en elektrische weegapparatuur, is het sturen van de teelt een stuk eenvoudiger. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment meet- en weegapparatuur voor de professionele tuinbouw.

Meetapparatuur in de tuinbouw

In de kas kunnen veel verschillende waardes worden gemeten. Bij Royal Brinkman vind je onder andere meetapparatuur voor diverse belangrijke waarden:

  • PH-waarde: de pH waarde is van groot belang om de zuurgraad van een vloeistof of de grond te meten. Wanneer je namelijk een te hoge of te pH hebt in het gewas dan is de kans groot op gebreksverschijnselen. Royal Brinkman biedt diverse pH meters aan om de pH in het gewas te meten. 
  • EC-waarde: de EC waarde staat voor de elektrische geleidbaarheid van de opgeloste elementen in water.  Deze EC-waarde bepaalt hoe gemakkelijk een plant water op kan nemen. In ons assortiment vind je diverse EC-meters. 
  • CO2: CO2 bevordert de groei van planten. Daarom is het van groot belang dat CO2 voldoende in de kas aanwezig is. Met behulp van een CO2 meter meet je de hoeveelheid CO2 in de kas, waardoor je kan bijsturen waar nodig. Bij Royal Brinkman vind je diverse CO2 meters voor de professionele tuinbouw.
  • Vocht: vocht is enerzijds belangrijk voor de groei van het gewas, maar anderzijds kan teveel vocht ook leiden tot schadelijke effecten van overwateren. Daarom is het belangrijk om regelmatig het vochtgehalte te meten. Ook voor het meten van vocht heeft Royal Brinkman diverse vochtmeters in haar assortiment.

Naast bovenstaande meetapparatuur biedt Royal Brinkman ook lichtmeters, watermeters, thermometers en regenmeters aan voor de professionele tuinbouw. 

30MHz meetapparatuur

Meetapparatuur helpt bij het volgen van de omstandigheden van de teelt in de kas, opslag of koelcel. Het helpt beslissingen maken op real-time informatie die je makkelijk kunt inzien via je smartphone, tablet of computer. Het meetapparatuur van 30MHz bestaat uit verschillende sensoren, voor verschillende toepassingen. Zo kun je de temperatuur, bodemvocht, luchtstroom, zonlicht of dauwpunt meten, met verschillende sensoren van 30MHz.


Kalibreren meetapparatuur

Wanneer je meetapparatuur regelmatig gebruikt, is het van groot belang om de meter regelmatig te kalibreren om fouten in de meetgegevens te voorkomen. Onze specialisten schreven diverse artikelen over het kalibreren van een pH meter en EC meter.


Weegapparatuur storingen oplossen

Naast het meten van diverse factoren, is het in met name groente- en fruitteelten van groot belang om de vruchten te wegen. Met behulp van bijvoorbeeld een elektrisch weegschaal kun je het gewicht van de vrucht wegen. Hierdoor weet je of de geoogste producten voldoen aan de kwaliteit en eisen. Het kan voorkomen dat het weegapparatuur een storing vertoont of niet functioneert naar behoren. Zo kan het weegapparatuur niet aan gaan, afwijken of niet op nul komen. Onze specialisten hebben een artikel geschreven waarin zij uitleg geven over de oplossing van storingen bij weegapparatuur.


Weegapparatuur kalibreren

Ook voor een elektrische weegschaal geldt dat je deze regelmatig dient te kalibreren. Voor het kalibreren van de weegschaal dien je te controleren of de weegschaal gekeurd is. Onze specialisten schreven een artikel over het kalibreren van een weegschaal.


Meet- en weegapparatuur kopen?

Bij Royal Brinkman kun je terecht voor een ruim assortiment meetapparatuur en weegapparatuur. Wil je een advies over de mogelijkheden van de meet- en weegapparatuur? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 

De nieuwste Meet- en Weegapparatuur

Bekijk alle
Do not delete this link