Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Mechanisatie    Dosatron

Dosatron

Een Dosatron, oftewel een doseerpomp, is een veelgebruikte pomp om meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen aan het voedingswater in de glastuinbouw. Een Dosatron is een proportionele doseerpomp waarmee je via de watergift gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in de juiste hoeveelheid en concentraat meegeeft aan het gewas.

Dosatron in de tuinbouw

Indien je een nieuwe Dosatron wilt aanschaffen, dan is het van belang om rekening te houden met drie verschillende factoren:
  1. De stroom van uw motorvloeistof; het te behandelen water (in m3/h of l/h);
  2. De vereiste dosering van de concentratie die moet worden toegediend (percentage of verhouding concentraat l/min of l/h);
  3. De opties van de pomp om het beste uit je vloeistof en apparaat te halen.
Afhankelijk van deze factoren kies je de juiste Dosatron doseerpomp die aansluit op jouw teeltsituatie. Op deze manier kun je altijd eenvoudig de juiste hoeveelheid en concentraat meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen meegeven aan de watergift.  

Werking Dosatron doseerpomp

Door de proportionele pomp is de geïnjecteerde dosis gewasbeschermingsmiddel of meststof is altijd evenredig met het volume water, zelfs bij schommelingen van druk of debiet. Hierdoor is de Dosatron pomp één van de meest precieze doseerpompen die er beschikbaar is. De waterstroom zorgt ervoor dat de piston van de Dosatron doseerpomp, oftewel de zuiger, in beweging wordt gezet. Vervolgens worden de middelen aangezogen door de piston en in het pomplichaam geïnjecteerd en mengt het water zich met de middelen. Door de waterdruk wordt de oplossing uit de Dosatron geduwd en worden gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen meegegeven met het watergeefsysteem. 

De verhouding van de middelen en het water kan eenvoudig ingesteld worden, waarna de Dosatron doseerpomp volledig autonoom werkt. De dosering van de middelen is altijd in verhouding tot de hoeveelheid water, ongeacht de doorstromings- en drukverschillen. 

Toepassingen van de Dosatron doseerpomp

Zoals hierboven beschreven, is irrigatie met een Dosatron mogelijk, waarbij meststoffen, fungiciden en insecticiden worden meegegeven aan het watergeefsysteem. Een andere toepassing is het doseren van reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Dosatron onderdelen

Op royalbrinkman.nl kun je ook terecht voor alle onderdelen van de Dosatron doseerpompen. Deze kun je eenvoudig en snel bestellen met de Onderdelenzoeker. Ook vertellen onze specialisten hoe je een Dosatron pomp kunt instellen, onderhouden en hoe je een storing kan oplossen

Dosatron kopen

Wil je een nieuwe Dosatron kopen? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Onze specialisten van de afdeling Mechanisatie adviseren je graag over de diverse mogelijkheden. Bovendien heb je op royalbrinkman.nl een brede keuze uit dosatron doseerpompen, waaronder de bekende Dosatron types en de Greenline types. Greenline Dosatron pompen zijn uitermate geschikt voor irrigatie van kleine oppervlaktes. 

Do not delete this link