Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Hygiënesluizen

Bekijk alle

Reiniging en desinfectie

Bekijk alle

Verpakkingsproducten

Bekijk alle
 • Tips voor het beperken van slijtage aan spuitdoppen

  Spuitdoppen hebben een beperkte levensduur, doordat er bij het spuiten slijtage optreedt. Deze slijtage ontstaat doordat er wrijving plaatsvindt bij het bespuiten. De slijtage heeft invloed op de vloeistofverdeling en het spuitbeeld, waardoor de spuitdop uiteindelijk vervangen moet worden. Er zijn een aantal manieren om deze slijtage terug te dringen. Wij geven u tips voor het beperken van slijtage aan spuitdoppen. 

  Lees verder
 • Tips voor onderhoud van mijn Pulsfog

  De pulsfog is geschikt voor het eenvoudig en snel uitvoeren van een ruimtebehandeling en is zeer effectief bij insectenbestrijding. De verschillende typen zijn allemaal voorzien van een krachtige straalmotor, die over het algemeen storingsvrij is. Om met de Pulsfog het beste resultaat te bereiken, is goed onderhoud van het apparaat wel van belang. Daarom bieden wij u vijf tips om startproblemen van de Pulsfog te voorkomen.

  Lees verder
 • Welk gaas is geschikt voor mijn teelt?

  Gaas wordt normaal gesproken gespannen tussen het standaard steunmateriaal: staanders met een ring aan de onderkant die in de kasgrond worden geprikt. Omdat er vaak verschillen zijn tussen de teelten heeft Royal Brinkman een groot assortiment gaas en steunmateriaal om uw teelt te kunnen ondersteunen. Onze productspecialist geeft u uitleg over de verschillende soorten gaas per teelt. Hieronder vindt u het overzicht voor welk gaas u moet kiezen bij uw teelt.

  Lees verder

 • Nozzles en opzetstukken voor de hogedrukreiniger

  Om eenvoudig vuil weg te spoelen of los te spuiten, kunt u gebruik maken van een hogedrukreiniger. Bij het gebruik van dit reinigingsapparaat is het van belang dat u de juiste nozzle – ook wel spuitkop genoemd – of het juiste opzetstuk gebruikt. De verschillende nozzles en opzetstukken hebben namelijk een ander effect op de reinigingskracht van de machine. Dit komt onder andere door de hoek waaronder het water uit het apparaat komt. Er zijn verschillende soorten nozzles en opzetstukken voor hogedrukreinigers. In dit artikel geeft onze specialist uitleg.  

  Lees verder
 • Spuitdop Kiezen: waar moet ik op letten?

  Spuitdoppen zijn hulpstukken voor spuitapparatuur die worden gebruikt om gewasbeschermingsmiddelen te kunnen vernevelen. Een spuitdop zet een vloeistofstraal om in druppels, zodat een gewasbeschermingsmiddel gelijkmatig over een gewas kan worden verdeeld. Het is belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste spuitdop, want dit is van invloed op het effect van de spuitvloeistof.

  Lees verder
 • Onderhoud aan sensor pH-meter

  Door uw pH-meter goed te onderhouden, verlengt u de levensduur van het meetinstrument en zorgt u ervoor dat uw metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn. Met name onderhoud aan de sensor is van groot belang, omdat dit het onderdeel van de pH-meter is dat de daadwerkelijke meting doet. De sensor is een zeer kwetsbaar onderdeel waarmee u voorzichtig om dient te gaan. Wij geven een aantal tips. 

  Lees verder


Thema Mechanisatie
Binnen het thema 'Mechanisatie' vallen de technische handelsgoederen en werktuigbouw. Voor de verkoop en installatie van producten als spuitapparatuur, elektrotrekkers, buisrailwagens, oogstwagens, aluminium producten etc. is een team van specialisten werkzaam. De combinatie van goede kennis van de glastuinbouw, de teelten en deskundig advies maken de juiste inzet van producten op de juiste plaats mogelijk. Het doel is een optimaal functionerend glastuinbouwbedrijf waarbij alles op rolletjes loopt.

De productgroep Mechanisatie bevat o.a. de intern transportmiddelen als buisrailwagens, elektrotrekkers en oogstwagen. Royal Brinkman heeft verschillende partners voor deze productgroepen, met name Berg Hortimotive is al jaren hofleverancier voor Royal Brinkman. Ook in spuitapparatuur, kasdekreinigers en horizontale spuitbomen ben je bij Royal Brinkman aan het goede adres, samen met onze partners van Empas, Van der Waay Machinebouw en Robur kunnen wij u optimaal adviseren. Ook in de teeltwisselmachines en reiniging kunt u bij ons terecht. Het gehele assortiment van Weterings en Dibo reinigingsapparatuur is opgenomen in het Royal Brinkman assortiment. Ook in de hygiëne zijn onze productspecialisten actief, denk hierbij aan ontsmettingsmatten of hygiënesluizen, samen met onze partners Boons-FIS en Flexxolutions gaan wij geen uitdaging uit de weg.

Binnen de productgroep Mechanisatie bevinden zich ook de klein technische handelsgoederen. Denk hierbij aan weegschalen, scharen en messen en aluminium constructies. Royal Brinkman heeft een exclusieve samenwerking met Metaalgaasweverij Dinxperlo. Samen met deze partner staan wij 100% achter ons hoogwaardig, betrouwbaar en maatvast bloemengaas in iedere gewenste maat. Ook steunmateriaal voor diverse toepassingen behoort tot het thema Mechanisatie.

Mechanisatie


Do not delete this link