Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Water

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar tips voor het beperken van emissie, of uitleg over de verschillende soorten waterzuiveringstechnieken: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.

 • Wat is het belang van ketelwater?

  Steeds meer verzekeringsmaatschappijen stellen eisen aan de waterkwaliteit in WKK-systemen en verwarmingssystemen.De verzekeringsmaatschappij geeft geen uitkering wanneer zij kunnen aantonen dat de waterkwaliteit van het systeem niet volgens de richtlijnen.

  Lees meer
 • Tips voor onderhoud aan het verwarmingssysteem

  De oorzaak van de meeste mankementen aan verwarmingssystemen is de kwaliteit van het gebruikte water, maar ook onvoldoende reiniging en lekkende afdichtingen kunnen zorgen voor problemen.

  Lees meer
 • Hoe zorg je voor een goede waterzuivering?

  Waterzuivering is een veelbesproken onderwerp in de glastuinbouw. De Zuiveringsplicht stelt telers verplicht om het te lozen water voor minimaal 95% te zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste druppelslang?

  Wanneer je nieuwe druppelslangen aanschaft, is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleur, de diameter, de ponsafstand, het type druppelaar, het drukbereik en de aanwezige pompinstallatie.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een druppelslang?

  Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je op de juiste manier omgaat met een druppelslang. Zo dien je de druppelslang op een specifieke manier uit te rollen, in gebruik te nemen en eventueel op te slaan.

  Lees meer
 • Bevloeiingsmat kopen | Waar moet je op letten?

  Veel potplantenkwekerijen maken gebruik van bevloeiingsmatten. Welke matten je het beste kan gebruiken, is o.a. afhankelijk van de wateropname, capillaire werking, ondergrond, manier van water geven en de gebruiksduur.

  Lees meer
 • Tips voor het gebruik van bevloeiingsmatten

  Bevloeiingsmatten verdelen en bufferen het water van onderaf gelijkmatig over de planten. Voor het beste teeltresultaat is het belangrijk dat de bevloeiingsmatten op de juiste manier geplaatst en gebruikt worden.

  Lees meer
 • Hoe beperk je de reistijd van water?

  Wanneer je een verandering aanbrengt in het irrigatiewater, of wanneer je een middel mee gaat druppelen, dan is er een bepaalde tijd nodig voordat het verse water de plant bereikt.

  Lees meer
Vragen over water
Heb je vragen over water, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze gewasverzorgingsspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link