Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Verpakking & ontwerp    Potten & containers    Waarom kiezen voor een bedrukte pot of presentatietray?


Waarom kiezen voor een bedrukte pot of presentatietray?

Bedrukte pot of presentatietray
Geschreven door Royal Brinkman Studio | Laatste update: 02-04-2018


Leverancier Pöppelmann heeft onderzoek gedaan naar het effect van bedrukte en standaard potten en het koopgedrag van consumenten. Uit dit onderzoek blijkt het belang van bedrukte potten voor producten. De cijfers uit het onderzoek geven namelijk aan dat bedrukte potten bij consumenten ruim 4 keer meer aandacht trekken dan standaard zwarte potten. Daarnaast zijn consumenten ook bereid om meer te betalen voor een plant in een bedrukte pot. De volgende potten en trays zijn vergeleken tijdens het onderzoek
:

Twee verschillende trays (NormPack tray en presentatietray)
Normpack traypresentatie tray


Twee verschillende potten (standaard en bedrukt)

standaard potbedrukte pot
Wat zeiden consumenten over bedrukte potten?

Bij de vraag “Wat heeft u onthouden van de potten?” werden vooral de bedrukte potten met verschillende kleuren genoemd. 65% van de deelnemers gaf daarnaast de voorkeur aan voor een bedrukte pot. Hieruit blijkt dat consumenten bedrukte potten aantrekkelijker en mooier vinden en dat ze de pot goed of erg goed waarderen. Ter vergelijking: de standaard potten werden bekeken door 78% van de consumenten, terwijl de bedrukte potten door 96% van de consumenten bekeken werden.
Tijdens het onderzoek is ook gevraagd naar de prijs die consumenten willen betalen voor een plant met een bedrukte of gekleurde pot. Hieruit blijkt dat consumenten voor een product in een standaard pot gemiddeld €2,80 willen betalen, terwijl dat voor een bedrukte pot €3,00 is.

Oogcontact bedrukte potPresentatietrays

Om de pot zo goed mogelijk naar voren te laten komen, zijn er speciale presentatietrays waarin de bedrukte potten beter zichtbaar zijn. Uit het onderzoek blijkt dat de producten in de presentatietrays 6 keer meer de aandacht trokken dan de producten in normale trays met bedrukte potten.
Aandacht presentatietrays

Interesse of vragen over bedrukte potten en presentatietrays?

Royal Brinkman biedt een groot assortiment potten en trays aan. Daarnaast kunnen de grafisch ontwerpsters van de Royal Brinkman Studio bedrukkingen op maat ontwerpen. Heb je interesse in bedrukte potten of presentatietrays, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met je accountmanager of met de studio via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Studio Royal Brinkman Over de Studio

Grafisch vormgeefsters Joyce van den Berg en Marja Scheffers vormen samen de Royal Brinkman Studio. Ze ontwerpen met passie nieuwe concepten voor o.a. hoezen, etiketten, potten, logo’s en huisstijlen. Samen hebben ze een dosis aan ervaring; Marja werkt al sinds 1984 bij Royal Brinkman en Joyce sinds 2002. Ze vormen samen dan ook een ijzersterk en creatief team, waar je met gerust hart je ideeën voor een ontwerp kunt achterlaten. “Doordat we beide andere ideeën of inzichten hebben, vullen we elkaar heel goed aan. Zo komen we ook steeds tot vernieuwende verpakkingsconcepten.”


Do not delete this link