Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Kennisbank   Verpakking & ontwerp   Soorten aanbindmaterialen in de sierteelt

Soorten aanbindmaterialen in de sierteelt

Aanbindmaterialen in de sierteelt
Geschreven door Sonja Buurman | Laatste update: 17-0-2020

Voor het vastmaken van bloemen en planten worden aanbindmaterialen gebruikt. Ook in de sierteelt zijn deze ‘steunen’ niet te missen. Door de grote variatie aan planten en bloemen is er ook een uitgebreid assortiment aan aanbindmaterialen. 


KnijpringKnijpringen

Met behulp van knijpringen klik je een plant gemakkelijk vast aan een stok. Doordat er pootjes aan de ring zitten, opent de ring gemakkelijk waardoor je de plant snel aan de stok klikt. Op deze manier richt de knijpring geen schade aan het gewas aan. De ring is toepasbaar in de groente- en potplantenteelt. Het aanbindmateriaal is verkrijgbaar in 6 maten: 11 mm – 13 mm – 16 mm – 20 mm – 25 mm – 32 mm.


Simex plantringSimex plantenring

Deze plantenring is een hulpmiddel om planten aan gaas of een stok vast te zetten. Ook deze ring bestaat uit pootjes en is door het kleine handvat makkelijk in gebruik. De ring is verkrijgbaar in 3 maten: 16 mm – 20 mm – 25 mm.

Vergelijkbaar met de Simex plantenring zijn de Superclip en Anjerring. Net zoals bij de plantenring kan de superclip makkelijk worden vastgeklikt door de pootjes, het verschil zit hem in het kleine handvat dat de Superclip wel bevat, maar de Simex ring niet. De Anjerring wordt echter om de plant en de stokje gebogen. 


Orchidee clipOrchidee clip

Zoals de naam al weggeeft, wordt deze clip voornamelijk in de phalaenopsisteelt gebruikt. Met behulp van de clip bevestig je de steel van de orchidee aan de stok vast. De orchidee clip wordt ook wel haarklemmetje genoemd en is verkrijgbaar in veel verschillende maten en kleuren.


Hortenisa ringHortensiaring

De hortensiaring wordt bij gebruik eerst om een stokje geklemd. Vervolgens plaats je de stelen van de plant in de ring. Daarna stel je de ring op gewenste hoogte af. Hierdoor bundel je de stelen. Het aanbindmateriaal is geschikt voor een stokdiameter van 6.0-8.0 mm. 


Teepee ringTeepee ring

De Teepee ring gebruik je om meerdere stokken bij elkaar te houden met behulp van een stokkenklem. Dit kan nodig zijn in teelten, zoals Mandeville en Fuchsia, die ondersteund worden door meerdere stokken. Je klikt de verschillende stokken in de buitensten open ringen, zodat ze netjes op hun plek blijven zitten.


TwiststripTwiststrips

Twiststrips worden voornamelijk gebruikt om planten aan bamboe-, tonkin- of cocosstokken te binden. De strips bevatten een rechte ijzerdraad van 0,4 mm dikte. Vergelijkbaar aan deze strip is de speedband. Deze banden zijn van papier en versterkt met een recht ijzerdraad van 0,36 mm. Beide aanbindmaterialen zijn soepel en makkelijk in gebruik.


Vlinderring

De Vlinderring heeft twee ‘vleugels’ waaraan de ring vast zit. Het principe werkt hetzelfde als een knijper. Je drukt de ring open doormiddel van de twee uitsteeksels en bindt zo de steel aan de stok. Hierdoor is de ring eenvoudig te gebruiken.  

Gerelateerde producten


Meer informatie over aanbindmaterialen

Heb je vragen over aanbindmaterialen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met Sonja Buurman via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 


Sonja Buurman Over Sonja Buurman

Sonja Buurman is sinds 2012 werkzaam bij Royal Brinkman als intern product specialist Packaging & Design. Zij fungeert als schakel tussen de afdeling verkoop en de leveranciers binnen het thema. “Het leukste van mijn werk vind ik het adviseren van de accountmanagers over de verschillende produkten en mogelijkheden van de diverse leveranciers op het gebied van potten, trays, bevloeiingsmatten en bamboestokken.”


Do not delete this link