Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Shop  Kennisbank  Teeltwisseling  Substraatmatten  Wat is precision growing?


Wat is Precision Growing?

precision growing

Geschreven door Tom de Haas | Laatste update: 20-09-2019


Precision Growing is een teeltwijze die is ontwikkeld door substraatleverancier Grodan en die wereldwijd steeds vaker wordt toegepast. Precision Growing draait om duurzaam telen met oog voor zowel mens als milieu. Hierbij spelen drie factoren een rol: genetica, kasklimaat en wortelmilieu. Grodan helpt telers met name op het gebied van het ontwikkelen van een optimaal wortelmilieu met behulp van hun substraatmatten
.


De juiste substraatmat kiezen

Een goed wortelmilieu is van belang om een eindproduct van maximale kwaliteit te kunnen ontwikkelen. Een substraatmat speelt een belangrijke - misschien wel cruciale - rol bij het creëren van een goed wortelmilieu: alles wat in de substraatmat gebeurt heeft namelijk invloed op het wortelmilieu. Ieder gewas heeft echter andere behoeftes, waardoor het per gewas verschilt welke substraatmat leidt tot het beste resultaat. Daarom is het belangrijk dat je bij aanvang van jouw teelt de juiste substraatmat kiest. Hoe beter de substraatmat namelijk aansluit op de behoeftes van jouw gewas, hoe minder je op allerlei manieren hoeft bij te sturen om een goed wortelmilieu te verkrijgen, dus hoe duurzamer je kunt telen. Want duurzaam telen is zoals hierboven genoemd het uitgangspunt van Precision Growing.

Bekijk hieronder de video "Hoe sluit je een Grodan GroSens sensor aan"

Gerelateerde producten

Bekijk alle

  • Precision Growing met de GroSens

    Ontwikkeling van het wortelmilieu vindt plaats in de substraatmat. Om zo goed mogelijk te kunnen sturen op de ontwikkeling van het wortelmilieu, moet je daarom inzicht hebben in wat er precies in die substraatmat gebeurt. Dit kan met behulp van deGroSens De GroSens meet het watergehalte (WG), de EC en de temperatuur in de mat. Deze resultaten kunt u vervolgens aflezen in de e-Gro appwaarna u waar nodig kunt bijsturen. Ook hier geldt weer: hoe meer inzicht je hebt, hoe eerder je kunt bijsturen, dus hoe duurzamer je kunt telen. De GroSens is dus een zeer nuttige tool wanneer je gebruik maakt van Precision Growing. 

 

___

Whitepaper: 'Teeltwisseling: schoon eindigen, schoon beginnen'

Teeltwisseling

Voorkom achtergebleven ziektes en plagen in je nieuwe gewas met een hygiënische teeltwisseling. Volg het stappenplan boordevol tips, zodat je precies weet wat je moet doen tijdens deze hectische periode. Zo hoef je achteraf niet onnodig bij te sturen met bestrijdingsmiddelen. 

Download
Meer informatie over precision growing

Heb je vragen over de inhoud van precision growing, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist Tom de Haas via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Tom de HaasOver Tom de Haas

Tom de Haas is intern productspecialist Meststoffen bij Royal Brinkman en heeft al ruim 30 jaar ervaring in de tuinbouw. Door de jaren ervaring en kennis, weet Tom de Haas alle ins en outs van de tuinbouw en vooral op het gebied van meststoffen en andere gewasverzorging. “Het vinden van oplossingen voor problemen in de teelt die te relateren zijn aan voeding is altijd een uitdaging. De combinatie zoeken tussen bemesting en plantweerbaarheid en het dagelijks contact met klanten maakt mijn functie en het werken bij Royal Brinkman gevarieerd, leuk en uitdagend.”


Do not delete this link