Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank     Technische projecten    Silo's  & bassins    Wanneer heeft een silo of bassin onderhoud nodig?

Wanneer heeft een silo of bassin onderhoud nodig?

Onderhoud silo en bassin
Geschreven door Giel van der Hoeven | Laatste update: 07-11-2019

Onderhoud van een silo of bassin is van groot belang voor een goede waterkwaliteit. Roest, vervuiling en lekkages hebben hier een negatieve invloed op. In het geval van een silo kan achteruitgang van de silo zelfs leiden tot klappen: de nachtmerrie van elke teler. De voornaamste oorzaak dat watersilo's openscheuren, is roestvorming. Deze roestvorming ontstaat aan de binnenkant van de silo en kan het gevolg zijn van een lekkage aan het silofolie of een hoge stand van het grondwater. Dit gegeven en de ervaring dat roestvorming niet altijd te maken heeft met de leeftijd van een silo, maakt het moeilijk om de risico's van openbarsten in te schatten. Ook aan bassins kan flinke schade ontstaan, onder andere door weersomstandigheden of door de aanwezigheid van muizen. Bij bassins is de schade lastig te zien door het zeil dat er overheen ligt, maar ook hier kunnen enorme problemen ontstaan zoals het inzakken van de dijkwand.Periodieke controle en keuring

Het is daarom noodzakelijk dat je een silo of bassin regelmatig controleert op vervuiling en schade en dat je periodiek onderhoud laat uitvoeren door een specialist. Maar wanneer weet je of reiniging of onderhoud al nodig is?

Gerelateerde producten

Vraag een advies op maat aan!

Wanneer er sprake is van zichtbare schade aan een silo of bassin, dan is het sowieso raadzaam om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Is dit niet het geval, dan kan je de quick scan invullen. Geef per punt aan wat voor jouw bassin of silo van toepassing is. Onze specialist neemt vervolgens contact met je op voor een advies op maat.

Silo keuring

Niet alleen onderhoud aan een silo is belangrijk; ook dien je een silo regelmatig te laten keuren. Silo's ouder dan 7 jaar moeten voor de verzekering zelfs verplicht jaarlijks of tweejaarlijks gekeurd worden. Tijdens zo'n keuring wordt de wanddikte van de silo gemeten om te controleren of er geen zwakke plekken in de wand zitten. Voorafgaand aan het keuren wordt daarom altijd gevraagd naar de plaatdiktes zoals aangeleverd door de leverancier. Heb jij via Royal Brinkman een silo aangeschaft? Klik dan hier voor een overzicht van de plaatdiktes per formaat silo. 


 

___

Whitepaper: 'Silo & bassin onderhoud'

Silo en bassin


Roest, vervuiling, lekkages of zelfs instorting: onderhoud aan silo's en bassins is heel belangrijk. Doe je dit niet, dan kan dit niet alleen voor schade, maar ook voor onveilige situaties zorgen. Dit whitepaper geeft je onder andere 10 onderhoudstips, een quickscan en tips hoe je algengroei en knaagdierschade voorkomt.

Download

Vragen over silo- of bassinonderhoud

Heb je vragen over silo- of bassinonderhoud, of wil je een professionele monteur inschakelen? Neem dan contact op met Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Giel van der HoevenOver Giel van der Hoeven

“Giel van der Hoeven, onderhoudscoördinator, heeft al ruim 25 jaar ervaring in de sectoren tuinbouw en techniek. Sinds 2015 deelt hij zijn kennis met de klanten van Royal Brinkman. “Het oplossen van technische problemen en adviseren over onderhoud en inspecties blijft elke dag weer een uitdaging. Het leuke aan tuinbouwtechniek is dat dit steeds verschilt per klant. Dat houdt het werk interessant en afwisselend.”

Do not delete this link