Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Technische projecten    Onderhoud      Tips voor onderhoud van een geluidsinstallatie

Tips voor onderhoud van een geluidsinstallatie

geluidsinstallatie in de kas
Geschreven door Giel van der Hoeven | Laatste update: 09-01-2018

Een geluidsinstallatie op een glastuinbouwbedrijf wordt over het algemeen intensief gebruikt, vaak zelfs meer dan 8 uur per dag. Omdat zo'n geluidsinstallatie vaak in stoffige ruimtes staat, is goed en regelmatig onderhoud belangrijk. Dit verlengt de levensduur van met name de versterker en de tuner. Stof is namelijk funest voor de apparatuur, omdat deze hierdoor warm wordt en kan doorbranden. Daarom geeft onze specialist in dit artikel tips voor het onderhoud van een geluidsinstallatie.


Geluidsinstallatie stofvrij houden

Probeer een geluidsinstallatie altijd zo goed mogelijk stofvrij te houden. Met andere woorden: plaats de versterker en tuner het liefst op een plek met zo min mogelijk stof. Staat de geluidsinstallatie op een plek waar je makkelijk bij kan, haal dan ook regelmatig de stofzuiger erlangs - het liefst op de laagste stand.

Stoffige versterker
Stoffige versterker

Defecte speakers afkoppelen

Wees verder alert op defecte speakers. Geeft een speaker geen geluid, dan komt dit negen van de tien keer doordat de transformator in de speaker kapot is. Deze transformator kan bij een defect heel veel vermogen van de versterker vragen (vele malen meer dan waar hij op afgesteld is), dat deze te warm wordt en zelfs kan doorbranden. Dit gebeurt vooral bij versterkers die stoffig zijn. Koppel een defecte speaker daarom altijd af.


Professioneel onderhoud van een geluidsinstallatie

Laat ook regelmatig professioneel onderhoud aan een installatie uitvoeren. Onze leverancier Sol4 levert een compleet pakket aan service en onderhoud voor installaties tot maximaal 10 jaar oud, ook aan installaties van een andere leverancier. Bij reparatie kan je gratis gebruik maken van een van onze 240 watt leen-versterkers (mits beschikbaar).


MuziekinstallatiesVragen over onderhoud van een geluidsinstallatie

Heb je vragen over het onderhoud aan een geluidsinstallatie, of wil je een professionele monteur inschakelen? Neem dan contact op met Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie- op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Giel van der HoevenOver Giel van der Hoeven

“Giel van der Hoeven, onderhoudscoördinator, heeft al ruim 25 jaar ervaring in de sectoren tuinbouw en techniek. Sinds 2015 deelt hij zijn kennis met de klanten van Royal Brinkman. “Het oplossen van technische problemen en adviseren over onderhoud en inspecties blijft elke dag weer een uitdaging. Het leuke aan tuinbouwtechniek is dat dit steeds verschilt per klant. Dat houdt het werk interessant en afwisselend.”


Do not delete this link