Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank     Technische projecten    Hoe kan je besparen met zonnepanelen?

Hoe kan je besparen met zonnepanelen?

Hoe kan je besparen met zonnepanelen?
Geschreven door Sandesh Sewdien | Laatste update: 18-09-2020

Het energieverbruik op land- en tuinbouwbedrijven is aanzienlijk. De agrosector is daarom constant op zoek naar manieren en middelen om dit energieverbruik terug te dringen. De installatie van zonnepanelen sluit hierop aan. Daarnaast levert dit een bijdrage aan het duurzaam en milieuvriendelijk telen.


Daling maandelijkse kosten

Veel bedrijven in de agrosector hebben grote daken ter beschikking die ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Zij kunnen de zonnepanelen vergunningsvrij laten plaatsen en hiermee direct besparen op de maandelijkse energiekosten. De elektriciteit die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is direct in en om het bedrijf beschikbaar, ook in de vorm van krachtstroom (3-fases). Dat maakt zonne-energie zeer rendabel. In eerste instantie lijkt de aanschaf van zonnepanelen een behoorlijke investering, maar na deze eenmalige uitgave zakken de maandelijkse energiekosten aanzienlijk. In de regel geldt voor bedrijven dat stroom opgewekt door eigen zonnepanelen ca. 6 cent per kWh kost, terwijl energieleveranciers gemiddeld 11 cent rekenen. Met een levensduur van zo’n 25 jaar, zijn zonnepanelen dan een slimme investering.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle

Soorten zonnepanelen installaties

Er bestaan verschillende installaties, die ieder geschikt zijn voor andere omstandigheden. Onze specialist kan berekenen welke installatie het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Daarbij bekijkt bij de locatie en de zonstand van daken en gevels. Solar systemen zijn er namelijk voor dak-, gevel
of veldtoepassingen.
Meer informatie over zonnepanelen

Heb je vragen over de mogelijkheden voor zonnepanelen, of wil je graag een advies op maat? Stel dan je vraag aan specialist Sandesh Sewdien via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Solar specialist Sandesh SewdienOver Sandesh Sewdien

Sandesh Sewdien, accountmanager op het gebied van Solar, is sinds 2019 werkzaam bij Royal Brinkman. Met zijn technische ervaring weet hij veel af van deze producten en het proces dat daarbij komt kijken. Hij gaat dan ook graag naar telers toe om specialistisch advies te geven. Dit doet Sandesh niet alleen in Nederland, ook internationaal is hij het aanspreekpunt voor zonnepanelen. “Het interessante aan mijn werk vind ik de variatie van het vak. De ene dag bespreek ik de opties met een internationale klant en de volgende dag bedenk ik een plan voor een Nederlandse opdrachtgever.”Do not delete this link