Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Technische projecten

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar onderhoudstips voor verschillende installaties, of informatie over de mogelijkheden voor waterzuivering: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.
 • Welke soorten druppelaars zijn er?

  Er zijn grofweg drie soorten druppelaars: capillairen, labyrintdruppelaars en drukgecompenseerde en zelfsluitende druppelaars. De keuze hangt af van verschillende factoren.

  Lees meer
 • Hoe reinig je verstopte druppelaars?

  Vervuiling in druppelaars veroorzaakt waterafgifteverschillen, wat een negatief effect heeft op de kwaliteit van het gewas. Daarom is het belangrijk dat je verstopte druppelaars zo snel mogelijk reinigt.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste druppelslang?

  Wanneer je nieuwe druppelslangen aanschaft, is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleur, de diameter, de ponsafstand, het type druppelaar, het drukbereik en de aanwezige pompinstallatie.

  Lees meer
 • Hoe reinig je het druppelsysteem?

  In het druppelsysteem kan tijdens de teelt een biofilm ontstaan. Dit is funest voor het gewas. Daarom is het van belang dat het druppelsysteem regelmatig wordt gereinigd.

  Lees meer
 • Hoe reinig je sproeiers?

  Afhankelijk van de waterkwaliteit en de gebruikte meststoffen kan er neerslag van zouten op en in de sproeiers van het beregeningssysteem ontstaan. Dit belemmert de werking van de sproeiers.

  Lees meer
 • Hoe reinig je de regenleiding?

  Een goede waterkwaliteit is voor een teler van enorm belang. Daarom is het belangrijk om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te monitoren en te controleren. Eén van de onderdelen hiervan is het reinigen van de regenleiding.

  Lees meer
 • Inspectie van een voedingsunit of watergeefinstallatie

  osering van meststoffen en water gebeurt met behulp van een een voedingsunit en/of watergeefinstallatie. Het is zeer belangrijk om bepaalde onderdelen van deze units periodiek te laten controleren op slijtage en werkbaarheid om verzekerd te blijven van een goede werking.

  Lees meer
 • Hoe kun je algen bestrijden?

  Algen zijn plantachtige organismen zonder wortels of bladeren. Je herkent algen al snel door de groene aanslag en ze kunnen op verschillende manieren schade en overlast veroorzaken in de tuinbouw, met name in silo’s en bassins.

  Lees meer
 • Whitepaper: Silo & bassin onderhoud

  In silo's en bassins worden grote hoeveelheden water opgeslagen. Daarom is het van groot belang dat silo’s en bassins goed worden onderhouden, want lekkage, verzakking of zelfs instorting kan enorme gevolgen hebben!

  Lees meer
 • Veilig werken met elektriciteit

  Elektriciteit; vrijwel iedereen heeft er dagelijks mee te maken, maar vaak wordt vergeten dat werken met elektrische installaties en apparaten niet zonder gevaar is.

  Lees meer
 • Gas besparen met DryGair units

  De hoge energieprijzen zorgen voor grote uitdagingen binnen de glastuinbouw. Dit nodigt uit om de teeltmethodes te veranderen. Veel telers voeren vocht af door de inzet van een minimumbuis en openstaande ramen.

  Lees meer
 • Welke soorten kasverwarming zijn er?

  Er zijn verschillende manieren om een kas te verwarmen. De soorten kasverwarming zijn: centrale verwarming, warmtekrachtkoppelingsinstallatie, heteluchtverwarming en elektrische verwarming.

  Lees meer
 • Wat is het belang van een lage retourtemperatuur?

  Als het retourwater van het verwarmingssysteem wordt gebruikt voor het afkoelen van rookgassen of terug gaat in een aardwarmtebron, moet de retourtemperatuur zo laag mogelijk zijn.

  Lees meer
 • Hoe reinig je zonnepanelen?

  Vervuiling van zonnepanelen kan leiden tot een lager rendement. Daarom is het belangrijk dat je zonnepanelen reinigt. Lees hier hoe je dit doet.

  Lees meer
 • Drijvende zonnepanelen kopen

  Drijvende zonnepanelen zijn een effectieve manier om te verduurzamen, energieverbruik terug te verdienen en bij te dragen aan de internationale klimaatdoelstellingen. Maar wanneer kan je nu beter drijvende zonnepanelen kiezen?

  Lees meer
 • Subsidies zonnepanelen

  Je ziet het steeds meer; telers die verduurzamen door zonnepanelen aanschaffen. Investeren in zonnepanelen is slim voor de toekomst én wordt aangemoedigd door de overheid. De overheid heeft namelijk verschillende financiële regelingen die de investering een stuk interessanter en gemakkelijker maken.

  Lees meer
 • Omrekentabellen voor de tuinbouw

  In de tuinbouw worden allerlei verschillende eenheden gebruikt voor afstanden, oppervlakte, inhoudsmaten, gewichten, vermogen, temperatuur, koppel en drukken.

  Lees meer
 • Zomercheck voor de tuinbouw

  Zodra de zomer in zicht komt, is het raadzaam om het bedrijf voor te bereiden op deze warme periode. Hoge temperaturen en veel zonlicht hebben namelijk invloed op de teelt.

  Lees hier meer
Eef en BenVragen over technische projecten
Heb je vragen over technische projecten, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Do not delete this link