Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Service artikelen

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar een keuzehulp voor de juiste handschoenen, maskers en brandblussers, of naar uitleg over HACCP en veilig werken: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.

 • Wat is een ontruimingsplan?

  Een ontruimingsplan is een document waarin de werkwijze is vastgelegd die gehanteerd moet worden bij een ontruiming van een gebouw.

  Lees meer
 • Wat is BHV?

  De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Elk bedrijf met medewerkers is verplicht om minimaal een BHV-er, oftewel een bedrijfshulpverlener, te hebben op locatie.

  Lees meer
 • Wat is VCA?

  Het VCA certificaat is een algemeen veiligheidsbewijs wat aantoont dat een medewerker kennis heeft over veilig en gezond werken binnen een bedrijf.

  Lees meer
 • Veilig werken met accu’s | 5 tips

  Veel grote installaties binnen de glastuinbouw draaien op accu’s. Wat nog wel eens wordt vergeten, is dat er zorgvuldig met accu’s moeten worden omgegaan om ongevallen of gevaarlijke situaties te voorkomen. In dit artikel geven we je 5 tips voor het veilig werken met accu’s.

  Lees meer
 • 5 tips voor werken bij warm weer

  Op een warme zomerdag kan de temperatuur in de kas behoorlijk oplopen. Neem dan maatregelen zodat je je lichaam niet te veel uitput.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een oogdouche of oogspoelfles?

  Wanneer je ogen in contact komen met chemische stoffen, moet je ze zo snel mogelijk uitspoelen. Dit gaat het makkelijkst met een oogdouche of oogspoelfles.

  Lees meer
 • Waarom een AED op de werkvloer onmisbaar is

  Jaarlijks worden er gemiddeld 17.000 Nederlanders getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en het inzetten van een AED zijn van groot belang voor de kansen van het slachtoffer.

  Lees meer
 • Veilig werken met elektriciteit

  Elektriciteit; vrijwel iedereen heeft er dagelijks mee te maken, maar vaak wordt vergeten dat werken met elektrische installaties en apparaten niet zonder gevaar is.

  Lees meer
 • Gebruik van haarnetjes in de tuinbouw

  Binnen de glastuinbouw zijn haarnetjes in bepaalde teelten niet meer weg te denken. Dit komt onder andere door de komst van lastig te bestrijden organismen die overdraagbaar zijn via mensen.

  Lees meer
 • Hoe maak je een masker schoon?

  Het is belangrijk dat je een masker op de juiste manier schoonmaakt en opbergt. Zo voorkom je dat anderen onbedoeld in aanraking komen met het fijnstof en verleng je de levensduur.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste veiligheidsbril?

  Veiligheidsbrillen beschermen de ogen tegen allerlei gevaren. Ook in de tuinbouw is het dragen van een veiligheidsbril bij het uitvoeren van veel werkzaamheden sterk aan te raden.

  Lees meer
 • Tips voor staand werken

  Langdurig staand werken zorgt voor een flinke belasting van de benen en de rug, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen.

  Lees meer
 • Schoonmaken met kleurcodering

  In de kantine of keuken een bezem gebruiken die je net nog in het toilet gebruikt hebt? Niet echt hygiënisch, dit vergroot de kans op verspreiding van virussen en ziektes. Kies daarom voor schoonmaken met kleurcodering.

  Lees meer
 • Stappenplan: grasveld onderhouden

  Een mooi gazon vergt het nodige werk, dit is je waarschijnlijk wel bekend. Wij maken het je makkelijk en leggen per maand uit welke onderhoudswerkzaamheden je uit moet voeren voor een mooi en strak gazon.

  Lees meer
 • Verf verwijderen van verschillende materialen

  Verf verwijderen kan een knap lastige klus zijn wanneer je bezig bent met onderhoud. In dit artikel geven wij tips hoe je verf kunt verwijderen van verschillende materialen en ondergronden.

  Lees meer

Vragen over service artikelen
Heb je vragen over service artikelen, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Do not delete this link