Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Service artikelen

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar een keuzehulp voor de juiste handschoenen, maskers en brandblussers, of naar uitleg over HACCP en veilig werken: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.

 • Wat is een ontruimingsplan?

  Een ontruimingsplan is een document waarin de werkwijze is vastgelegd die gehanteerd moet worden bij een ontruiming van een gebouw.

  Lees meer
 • Wat is BHV?

  De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Elk bedrijf met medewerkers is verplicht om minimaal een BHV-er, oftewel een bedrijfshulpverlener, te hebben op locatie.

  Lees meer
 • Wat is VCA?

  Het VCA certificaat is een algemeen veiligheidsbewijs wat aantoont dat een medewerker kennis heeft over veilig en gezond werken binnen een bedrijf.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een veiligheidsharnas?

  De meest gebruikte vorm van valbeveiliging is het veiligheidsharnas. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier aantrekt en regelmatig controleert op slijtage.

  Lees meer
 • Veilig werken met accu’s | 5 tips

  Veel grote installaties binnen de glastuinbouw draaien op accu’s. Wat nog wel eens wordt vergeten, is dat er zorgvuldig met accu’s moeten worden omgegaan om ongevallen of gevaarlijke situaties te voorkomen. In dit artikel geven we je 5 tips voor het veilig werken met accu’s.

  Lees meer
 • 5 tips voor werken bij warm weer

  Op een warme zomerdag kan de temperatuur in de kas behoorlijk oplopen. Neem dan maatregelen zodat je je lichaam niet te veel uitput.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste werkbroek?

  Welke werkbroek het meest geschikt voor jou is, is met name afhankelijk van het soort werk dat je doet, maar er zijn ook een aantal extra opties waarvoor je kunt kiezen wanneer je een werkbroek aanschaft.

  Lees meer
 • Tips voor staand werken

  Langdurig staand werken zorgt voor een flinke belasting van de benen en de rug, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen.

  Lees meer
 • De risico’s in de glastuinbouw

  Binnen de glastuinbouw zijn er veel ontwikkelingen te zien. Naast nieuwe innovatieve oplossingen die zorgen voor kansen binnen de sector, zijn er ook risicovolle ontwikkelingen te zien waar de Nederlandse teler rekening mee dient te houden.

  Lees meer
 • Wat houdt HACCP in?

  HACCP-richtlijnen helpen bij het waarborgen van de voedselveiligheid door de risico’s in het productieproces in kaart te brengen.

  Lees meer
 • Wat is het verschil tussen olie, smeermiddel en vet?

  Om systemen, apparaten en gereedschappen soepel te laten werken, is het noodzakelijk om deze te voorzien van vet, smeermiddel en/of olie. Dit voorkomt dat de draaiende onderdelen stuk gaan of vastlopen.

  Lees meer
Martin en Silvia

Vragen over service artikelen
Heb je vragen over service artikelen, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link