Hoe lees je een spuitdoppen tabel?

Een spuitdoppen tabel helpt je bij het selecteren van de juiste spuitdop. In een spuitdoppen tabel vind je bij diverse rijsnelheden en spuitdrukken de hoeveelheid vloeistof die per hectare verspoten wordt met een bepaald type spuitdop. Zo kan je in de spuitdoppen tabel eenvoudig aflezen wat de juiste spuitdop is voor een bepaalde toepassing.

Spuitdop kiezen met spuitdoppen tabel

Wanneer je hebt bepaald hoeveel vloeistof je per hectare wilt verspuiten en met welke snelheid je dit wil doen, kan je in de spuitdoppen tabel aflezen welke spuitdop hiervoor geschikt is. Stel bijvoorbeeld dat je 415 liter per hectare wilt verspuiten en dat de spuitboom een snelheid van 40 meter per minuut haalt. Je zoekt dan in de tabel onder 40 meter per minuut het aantal liters dat het dichtst bij 415 liter ligt. In de tabel is dit 412 liter per hectare. De spuitdoppen tabel geeft aan dat dit resultaat behaald kan worden met de oranje spuitdop 110-01 bij een spuitdruk van 13 bar
.

Hoe lees je een doppentabel?

Spuitdop bekend

Wanneer je al weet welke spuitdop je gaat gebruiken, dan dien je de rijsnelheid en de spuitdruk vaak aan te passen aan de spuitdop, zodat je de juiste hoeveelheid vloeistof per hectare verspuit. Heb je bijvoorbeeld alleen de beschikbaarheid over spuitdop 110-01 en dien je 360 liter per hectare te bespuiten, dan dien je volgens de spuitdoppen tabel een rijsnelheid van 50 meter per minuut en een spuitdruk van 16 bar aan te houden.


Doppentabel voor het kiezen van de juiste spuitdop

Spuitdoppen tabel voor Teejet spuitdoppen

Ben je op zoek naar de spuitdoppen tabel voor een van de verschillende types Teejet spuitdoppen? Klik dan hier voor de complete catalogus. 
Michael en Nanne
Vragen over de spuitdoppen tabel

Heb je vragen over het gebruik van de spuitdoppen tabel, of wil je meer informatie over spuitdoppen? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Gerelateerde artikelen

- Spuitdop codering
- Spuitdoppen reinigen en controleren
- Tips voor het beperken van slijtage aan spuitdoppen
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten