Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie    De juiste schrobmachine kiezen

De juiste schrobzuigmachine kiezen 

De juiste schrobzuigmachine kiezen
Geschreven door René Mondt | Laatste update: 01-03-2018

Een schrobzuigmachine wordt vaak gebruikt voor het reinigen van grote vloeroppervlakken. Dit gaat namelijk veel sneller dan schoonmaken met de hand. Een ander groot voordeel van een schrobzuigmachine is dat de machine het vuile water direct opzuigt, waardoor de vloer direct na het reinigen vrijwel geheel droog is. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, is het belangrijk dat je bij de aanschaf van een schrobzuigmachine rekening houdt met een aantal punten. Op die manier kies je uiteindelijk de machine die het beste bij jouw situatie past.

Afmetingen

We beginnen met de eenvoudigste stap: het bepalen van de maximale afmetingen van de schrobzuigmachine. Over het algemeen geldt dat een grotere machine vaak meer capaciteit heeft. Dan lijkt een grote schrobzuigmachine misschien standaard de beste keuze, maar dat is niet altijd het geval. Bij grote ruimtes met weinig obstakels haal je met een grote machine inderdaad het beste rendement, maar in ruimtes met veel hoeken en obstakels is dat juist niet het geval. Daar werkt een kleiner model vaak beter. Dus bedenk je van tevoren: moet het apparaat door smalle doorgangen, paden of deuren kunnen, of is dit niet van toepassing? Houd hier rekening mee, zodat je de schrobzuigmachine door het hele bedrijf kan gebruiken.

Capaciteit

Bepaal daarna de benodigde capaciteit van de schrobzuigmachine. Hiervoor geldt: hoe groter het te reinigen vloeroppervlak en hoe sneller je het reinigen wilt uitvoeren, hoe meer capaciteit de schrobzuigmachine nodig heeft. Houd ook rekening met de capaciteit van de watertanks (zowel voor het schone water als voor het vuile water). Ook hiervoor geldt: hoe groter het te reinigen vloeroppervlak, hoe meer water de schrobzuigmachine nodig heeft en hoe groter de tanks dus moeten zijn.

Accu of snoer

Bij de aanschaf van een schrobzuigmachine kan je kiezen voor een model met een accu of met een snoer. Een schrobzuigmachine met accu werkt het makkelijkst voor het reinigen van grote oppervlakken, omdat je hierbij geen rekening hoeft te houden met de aanwezigheid van voldoende stopcontacten. Anderzijds is een model met snoer het makkelijkst wanneer je de schrobzuigmachine maar een klein aantal keren per jaar gebruikt, omdat je dan geen onderhoud hoeft uit te voeren aan de accu (het vermogen van een accu die lang niet gebruikt wordt, loopt namelijk snel terug wanneer je de accu niet onderhoudt). 

Type vloer

Een andere factor bij het kiezen van een schrobzuigmachine, is het type vloer. Niet elke zuigmachine is namelijk geschikt voor elk type vloer. Zo houdt een grindvloer bijvoorbeeld veel meer vuil vast dan een vloer met gladde stenen. Laat je hier altijd goed over adviseren.

Ook is het belangrijk dat je een schrobzuigmachine kiest die de juiste borstels of pads voor het vloertype heeft, of dat deze te verwisselen zijn. Verschillende typen borstels en pads zijn namelijk geschikt voor andere toepassingen en voor het reinigen van een andere mate van vervuiling.
  • Borstel: deze gebruik je voor een niet-egale of poreuze vloer, denk bijvoorbeeld aan een tegelvloer met voegnaden of aan een ruwe betonnen vloer.
  • Pads: deze gebruik je op gladde en egale vloeren, denk bijvoorbeeld aan gladde betonnen vloeren, pvc vloeren en rubberen vloeren. Er zijn ook weer verschillende soorten pads:
    o Witte pads: hiermee kun je een vloer opboenen.
    o Rode pads: hiermee kun je lichte vervuiling verwijderen.
    o Groene pads: hiermee kun je zware vervuiling verwijderen.

Duwmodel of zitmodel

Naast een duwmodel, zijn schrobzuigmachines ook als zitmodel beschikbaar. Het voordeel van een zitmodel is dat het reinigen van grote oppervlakken sneller gaat. Anderzijds is het voordeel van een duwmodel dat het reinigen van moeilijk bereikbare plekken makkelijker gaat met dit type schrobzuigmachine.


Vragen over het kiezen van een schrobzuigmachine

Heb je vragen over het kiezen van een schrobzuigmachine, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Rene MondtOver René Mondt

René Mondt, productspecialist meetapparatuur en techniek, is geboren tussen de kassen en al ruim 10 jaar werkzaam in de tuinbouwsector met ervaring in het technische gedeelte van de teelt zelf. Hij begrijpt de klant en de teelt dan ook als geen ander. “Mijn motto is om de klanten te helpen en ondersteunen zoals je het zelf ook zou willen: een snel en op maat gemaakt advies”.


Do not delete this link