Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie    Hoe onderhoud en repareer je een Meto spuitwagen?

Hoe onderhoud en repareer je een Meto spuitwagen?

Hoe onderhoud en repareer je een Meto spuitwagen?
Geschreven door Giel van der Hoeven | Laatste update: 03-04-2017

Wanneer er op een bedrijf wordt gewerkt met Meto spuitwagens, is het heel belangrijk dat deze op de juiste manier en met regelmaat gecontroleerd worden, zodat er indien nodig onderhoud en reparatie uitgevoerd kan worden. Op deze manier zorg je ervoor dat werknemers veilig kunnen werken met gewasbeschermingsmiddelen. In dit artikel zet onze specialist de aandachtspunten voor onderhoud en reparatie van Meto spuitwagens op een rij.

Controleschema

Verschillende onderdelen van Meto spuitwagens moeten periodiek gecontroleerd worden. Het verschilt per onderdeel hoe vaak dit moet gebeuren. In onderstaand controleschema vind je de benodigde controles en daarbij vermeld hoe vaak je deze controles dient uit te voeren.

Let op: schakel de Meto spuitwagen voordat je start met de controle altijd uit met de noodstop en haal bij een model met accu wisselset de stekker los van de accu's!


Onderhoud en reparatie van Meto spuitwagens

Blijkt tijdens het uitvoeren van een van de bovengenoemde controles dat de Meto spuitwagen defect is, zorg er dan voor dat deze niet wordt gebruikt zolang het defect niet is opgelost. Laat onderhoud aan elektrische componenten, bedrading, het hydraulische systeem en de aandrijfmotor altijd uitvoeren door een gekwalificeerd monteur. 

BenodigdhedenVragen over onderhoud van een Meto spuitwagen

Heb je vragen over het onderhoud aan een Meto spuitwagen, of wil je een professionele monteur inschakelen? Neem dan contact op met onderhoudscoördinator Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Giel van der HoevenOver Giel van der Hoeven

“Giel van der Hoeven, onderhoudscoördinator, heeft al ruim 25 jaar ervaring in de sectoren tuinbouw en techniek. Sinds 2015 deelt hij zijn kennis met de klanten van Royal Brinkman. “Het oplossen van technische problemen en adviseren over onderhoud en inspecties blijft elke dag weer een uitdaging. Het leuke aan tuinbouwtechniek is dat dit steeds verschilt per klant. Dat houdt het werk interessant en afwisselend.”


Do not delete this link