Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie   Overig   Welke accessoires zijn er voor de Deense kar?

Welke accessoires zijn er voor de Deense kar?

Deense kar met potplanten bij Fachjan
Geschreven door Nick Groenewoud | Laatste update: 22-02-2019

Een van de meest gebruikte karren in de tuinbouw is de Deense kar, ook wel Deense container of rolcontainer genoemd. Een Deense kar wordt voornamelijk gebruikt voor (intern) transport, maar ze worden ook wel eens gebruikt voor opslag. Deze kar is niet voor niets zo gewild, want naast het feit dat het gaat om kwalitatief goede karren, zijn ze ook weerbestendig, stapelbaar, verstelbaar en voor langdurig gebruik geschikt. Een Deense kar kan je uitbreiden met diverse accessoires. In dit artikel gaan we dieper in op de Deense kar en de beschikbare accessoires.  

Afmeting Deense kar

Een Deense kar heeft standaard een afmeting van 135 bij 56,5 cm. Er worden 4 staanders meegeleverd die een hoogte van 189,5 cm hebben. In sommige gevallen is dit niet hoog genoeg. Je kan de staanders dan verlengen met behulp van opzetstukken, zodat je de kar hoger kan beladen.

Naast de standaard maat bestaan er ook halve Deense karren. Deze hebben een afmeting van 71,5 bij 56,5 cm en een hoogte van 173,5 cm hoog. Ook deze kan je indien nodig verlengen met opzetstukken.

Diverse wielen

Afhankelijk van de belasting, wendbaarheid en grootte van de Deense kar, zijn er diverse wielen te verkrijgen. Bij een hoge belasting is het raadzaam om een grotere slag wiel te kopen van stevige kwaliteit. Bokwielen zijn daar bijvoorbeeld voor geschikt. Is de belasting van de kar niet hoog, maar moet de wendbaarheid wel goed zijn, dan zijn zwenkwielen een betere keuze. Lees ook het artikel over de verschillende soorten wielen

Lampen voor opkweek

Je kan ervoor kiezen om Deense karren uit te breiden met LED lampen waarmee je een meerlaags teeltsysteem creëert. Dit systeem gebruik je voor de opkweek van planten. De glazen LED buizen geven een geringe hoeveelheid warmte af, waardoor je ze redelijk dicht op de planten kan plaatsen. Een voordeel van deze lampen is dat het de groei van planten stimuleert en ze tot wel 6 keer langer meegaan dan conventionele verlichting. 

Vorsthoezen

Een nuttige accessoire in de winter is de vorsthoes. Vorsthoezen beschermen bloemen en planten niet alleen tegen de kou, maar ook tegen wind en regen tijdens het transport. De hoezen zijn doorzichtig, waardoor de bloemen en planten goed zichtbaar blijven en voldoende licht krijgen.

Wipponcar

Een van de hulpstukken om Deense karren gemakkelijk te vervoeren, is de wipponcar. Met een wipponcar til je een rolcontainer makkelijk op, om hem vervolgens te verrijden. Een wipponcar is verkrijgbaar met diverse grootte wielen. Het voordeel van een wipponcar is dat je met behulp van een koppelstuk de karren als een treintje kunt vervoeren.  

Accesoires Deense karVragen over accessoires voor de Deense kar
Heb je vragen over de accessoires voor de Deense kar of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Specialist Nick GroenewoudOver Nick Groenewoud

Nick Groenewoud is intern productspecialist op het gebied van mechanisatie. Hij is sinds 2018 werkzaam bij Royal Brinkman en heeft verschillende adviseringsrichtingen. Voorbeeld daarvan zijn o.a. DryGair, gaas en hygiënemaatregelen. Hij komt altijd met een oplossing en heeft dan ook een creatieve gedachtegang. Wat Nick er zelf van vindt? “Ik probeer klanten en collega’s zo goed mogelijk te helpen met de kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan. Een tevreden klant en/of collega geeft mij een goed en voldaan gevoel.”


Do not delete this link