Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie   

Hoe kies je de juiste buisrailsteunen?


Geschreven door: Michael Visser | Laatste update: 06-08-2019

Buisrailsteunen ondersteunen de verwarmingsbuizen in de kas. Door de buisrailsteunen op de juiste manier te plaatsen, maak je de verwarmingsbuizen geschikt om overheen te rijden met buisrailwagens. Er zijn verschillende soorten buisrailsteunen beschikbaar. In dit artikel helpen onze specialisten je bij het kiezen van de juiste buisrailsteunen. Factoren bij het kiezen van buisrailsteunen

De keuze voor een bepaald type buisrailsteun is afhankelijk van meerdere factoren:
  • Een open of gesloten buisrailsysteem
  • De hart-op-hart maat
  • De afmeting van de grondplaat
  • De buismaat
  • De hoogte
Het buisrailsysteem is niet in iedere kas hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat je de hart-op-hart maat, afmeting van de grondplaat, buismaat en hoogte goed en nauwkeurig opmeet. Op die manier zorg je ervoor dat het buisrailsysteem zo stevig en stabiel mogelijk is. 

Het advies is om elke 1,25 meter een buisrailsteun te plaatsen. Dit is gebaseerd op de Nederlandse markt en met in achtneming dat er een buisrailwagen over de buisrailsteun gaat die ook omhoog kan. Als je zeker weet dat er alleen een licht plukkarretje overheen gaat, kun je de afstand oprekken naar 1,65 meter.


Klembandjes

Bij oudere gesloten buisrailsystemen wordt nog gebruik gemaakt van klembandjes om de verwarmingsbuis aan de buisrailsteun te bevestigen. Is dit bij jouw buisrailsysteem het geval, houd er dan rekening mee dat je per buisrailsteun twee klembandjes nodig hebt. Dus:


Aantal buisrailsteunen x 2 = aantal benodigde klembandjes


Advies op maat

Vul hieronder de afmetingen in die voor jouw situatie van toepassing zijn. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om de beste mogelijkheid voor jouw situatie te bespreken. Vragen over buisrailsteunen

Heb je vragen over het kiezen of plaatsen van buisrailsteunen, of heb je vragen over bovenstaande informatie? Neem dan contact op met onze productspecialist via onderstaand formulier. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie. 

Michael VisserOver Michael Visser

Michael Visser, productspecialist mechanisatie, is al sinds 2001 werkzaam bij Royal Brinkman. Met zijn ervaring in de tuinbouwsector weet hij als geen ander wat er speelt bij telers als het gaat om techniek. Michael is dan ook veel te vinden bij klanten waar hij telers adviseert over machines, installaties en HD-pompen. “De tuinbouw is een enorm interessante en uitdagende sector die nooit stilstaat. En dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is, iets wat mijn werk zo leuk en divers maakt.”


Do not delete this link