Hoe kies je de juiste buisrailsteunen?

BuisrailsteunenBuisrailsteunen ondersteunen de verwarmingsbuizen in de kas. Door de buisrailsteunen op de juiste manier te plaatsen, maak je de verwarmingsbuizen geschikt om overheen te rijden met buisrailwagens. Er zijn verschillende soorten buisrailsteunen beschikbaar. In dit artikel helpen onze specialisten je bij het kiezen van de juiste buisrailsteunen. 

Factoren bij het kiezen van buisrailsteunen

De keuze voor een bepaald type buisrailsteun is afhankelijk van meerdere factoren:
  • Een open of gesloten buisrailsysteem
  • De hart-op-hart maat
  • De afmeting van de grondplaat
  • De buismaat
  • De hoogte

Het buisrailsysteem is niet in iedere kas hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat je de hart-op-hart maat, afmeting van de grondplaat, buismaat en hoogte goed en nauwkeurig opmeet. Op die manier zorg je ervoor dat het buisrailsysteem zo stevig en stabiel mogelijk is.

Klembandjes

Bij oudere gesloten buisrailsystemen wordt nog gebruik gemaakt van klembandjes om de verwarmingsbuis aan de buisrailsteun te bevestigen. Is dit bij jouw buisrailsysteem het geval, houd er dan rekening mee dat je per buisrailsteun twee klembandjes nodig hebt. Dus:

Aantal buisrailsteunen x 2 = aantal benodigde klembandjes

Advies op maat

Vul hieronder de afmetingen in die voor jouw situatie van toepassing zijn. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om de beste mogelijkheid voor jouw situatie te bespreken. 

Michael en Nanne
Vragen over buisrailsteunen
Heb je vragen over het kiezen of plaatsen van buisrailsteunen, of heb je vragen over bovenstaande informatie? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten.


Gerelateerde artikelen
- Veilig werken met een buisrailwagen