Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Krijt- &schermmiddelen    Schermmiddelen    Wat is het verschil tussen Q3 en Q4? 

Wat is het verschil tussen Q3 en Q4 White?

Wat is het verschil tussen Q3 en Q4 White?
Geschreven door schermmiddelen specialist | Laatste update: 07-08-2018

Q3 White en Q4 White zijn beide krijtmiddelen op basis van calciumcarbonaat. Eigenlijk is er maar één verschil tussen Q3 en Q4 White, namelijk de slijtvastheid bij regen en daarmee de levensduur. Dit verschil zorgt voor duidelijke verschillen in de toepassing, inzet en prijs van beide producten. In dit artikel geven we meer uitleg over het verschil tussen Q3 en Q4 White.


Slijtvastheid Q3 en Q4 White

Q3 White is een medium krijtmiddel dat qua werking vergelijkbaar is met gangbare producten. Q4 White is een veel slijtvaster krijtmiddel, doordat het meer van de gepatenteerde binder bevat (wat voor hechting aan het oppervlak zorgt). Hierdoor kent Q4 White een langere levensduur dan Q3 White en is het dus geschikt voor lagere schermingspercentages en langere schermperioden.

Tip: zet de ondertiteling aan.

Laag schermingspercentage

Elk schermmiddel wordt in lage doseringen minder slijtvast, omdat de spuitvloeistof dan relatief minder binder per hectare bevat dan in hoge doseringen. Q4 White is echter zo ontwikkeld dat deze bij lagere schermingspercentages, bijvoorbeeld lager dan 65% scherming, nog maximaal slijtvast is bij regen en een lange schermperiode biedt. Voor lichte scherming of bij een langdurige scherming adviseren wij daarom altijd Q4 White. Afhankelijk van de dosering kent Q4 White een levensduur van 8 tot 25 weken.


Hoog schermingspercentage

Sommige gewassen, zoals Hedera’s, lelies of phalaenopsis, houden absoluut niet van al te veel licht en hebben daarom een dikke schermlaag nodig met meer dan 65% scherming van het licht. Bij hoge schermingspercentages kan Q3 White prima ingezet worden. De relatieve hoeveelheid binder in de spuitvloeistof per hectare neemt daarmee toe en zorgt zodoende voor een lange levensduur vergelijkbaar met die van Q4 White.


Schermperiode

Omdat Q3 White een andere slijtvastheid heeft dan Q4 White, is Q3 White voor kortstondige scherming een goede en economische optie. Maar ook wanneer je meerdere keren per jaar schermt, zou dat prima met Q3 White kunnen. Wil je liever één keer in het jaar een schermlaag aanbrengen die het gehele seizoen meegaat? Dan kan je beter voor Q4 White kiezen.


Gevels

Tenslotte is Q3 White ook een uitstekend middel voor gevels, omdat de gevels van de kas minder onderhevig zijn aan de weerselementen dan het dak en daarom een minder slijtvast middel nodig hebben.

Benodigdheden

Verwijderen

Na het seizoen zijn spuitkrijt Q3 en Q4 White weer eenvoudig van het kasdek te verwijderen met een remover. 
Meer informatie over Q3 en Q4 white

Wil je meer informatie over spuitkrijt Q3 en Q4, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze schermmiddelen specialist via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. Do not delete this link