Waar gebruik je Q-Black voor?

Maximale scherming en warmtereductie Sommige teelten vereisen een maximale scherming. De Phalaenopsis is hier een goed voorbeeld van. Deze plant verdraagt direct zonlicht en hitte heel slecht en moet daarom bijna het gehele jaar in de schaduw staan. Al in februari of maart verdwijnen deze planten onder een dikke schermlaag om er vervolgens pas in oktober of november weer onder vandaan te komen. Voor dergelijke gewassen, die behoefte hebben aan een maximale scherming van zonlicht en warmte, is Q-Black geschikt. Dit krijtmiddel kan in de hoogste dosering bijna 90% van licht en de warmte schermen en is daarom geschikt voor schaduwplanten als de Phalaenopsis.

Toepassing voor verschillende ruimtes

Maar niet alleen planten profiteren van een maximale warmtereductie: ook mensen houden er niet van om in te warme omstandigheden te werken. Voor werkruimten, zoals schuren, caravanstallingen, opslag- en verwerkingsruimten is een aangenaam werkklimaat in de hete zomermaanden ook gewenst. In de verpakkingshal is een te hoge temperatuur niet goed voor de houdbaarheid van producten en werkplezier van personeel. In een waterruimte is het natuurlijk zonde als gietwater met kostbare meststoffen verdampt. Q-Black kan in die zin dus breed ingezet worden wanneer er behoefte is aan absoluut maximale scherming van en warmtereductie. Op die manier kan er eenvoudig een prettig werkklimaat voor plant, product en personeel gecreëerd worden.


Meer informatie over maximale scherming en warmtereductie

Krijt- en schermmiddelen specialistHeb je vragen over maximale scherming en warmtereductie, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze krijt- en schermmiddelenspecialist Gai Vegter, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen

- Wat is een krijtmiddel?
- Hoe verwijder je krijt van het kasdek?
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten