Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Wat zijn de gevolgen van de PGS 31?

PGS richtlijnen
Geschreven door Jaap Lubbersen | Laatste update: 24-04-2019

De Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS 31) is een nationale richtlijn voor o.a. de opslag van gevaarlijke stoffen in onder- en bovengrondse tankinstallaties. Ook losinstallaties van vloeibare meststoffen vallen onder deze richtlijnen. In de praktijk betekent dit dat de lospunten bij telers met een vloeibare meststoffeninstallatie aan een aantal eisen moeten voldoen. In dit artikel zet onze specialist de belangrijkste punten uit de PGS 31 op een rij.


Doel PGS 31

Maar eerst een korte uitleg over het doel van de PGS 31. Tot voor kort waren er geen standaard richtlijnen voor boven- en ondergrondse opslag van gevaarlijke stoffen in tanks, wat zorgde voor veel onduidelijkheden. De PGS 31 maakt een einde aan deze onduidelijkheden en biedt duidelijke handvatten voor arbeidsveiligheid, milieuveiligheid en brandveiligheid met betrekking tot de opslag van gevaarlijke vloeibare stoffen in één of meerdere tanks.


Eisen lospunten

Verder lezen?

Dit is een premium artikel. Wil je het hele artikel lezen? Log in en krijg direct toegang tot het hele artikel.

Heb je nog geen account? Maak dan kosteloos een account aan. Zodra wij je aanvraag hebben verwerkt krijg je toegang tot het hele artikel.
Do not delete this link