Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank   Gewasverzorging    Voedingsschema    Hoe voorkom je een molybdeen tekort bij planten?


Hoe voorkom je een molybdeen tekort bij planten?
 

Molybdeen tekort
Geschreven door Han van der Kooij | Laatste update: 31-01-2020

Molybdeen (Mo) is een belangrijk element die bijdraagt aan de groei en stikstofhuishouding van planten. Zonder dit element kan de plant namelijk niet groeien. Het is dus belangrijk dat een plant voldoende molybdeen binnenkrijgt. Maar hoe zie je nu precies wanneer een plant een tekort of overschot heeft aan molybdeen? En hoe kan je het voorkomen? In dit artikel vertelt meststoffenspecialist Han van der Kooij hier meer over.  


Het belang van molybdeen

Molybdeen is een sporenelement, wat een belangrijke rol speelt bij de vorming van verschillende cruciale enzymen. Zonder molybdeen werkt een groot deel van deze enzymen niet, met als gevolg dat de plant niet groeit. Daarnaast is het voedingselement ook belangrijk bij het proces waarin verschillende planthormonen worden gemaakt. Oorzaken molybdeen tekort

Om te zorgen dat planten molybdeen zo goed mogelijk op kunnen nemen, is het belangrijk te letten op een goede drainage, een stabiele pH waarde en een goed en gezond klimaat. Factoren die ervoor kunnen zorgen dat er een molybdeen tekort in het gewas ontstaat:  
  • Grond met een te ...

Verder lezen?

Dit is een premium artikel. Wil je het hele artikel lezen? Log in en krijg direct toegang tot het hele artikel.

Heb je nog geen account? Maak dan kosteloos een account aan. Zodra wij je aanvraag hebben verwerkt krijg je toegang tot het hele artikel.
Do not delete this link