Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasverzorging     Kasdekreiniging    Tips voor het verwijderen van krijtmiddel van het kasdek 


Tips voor het verwijderen van krijtmiddel van het kasdek

Krijt verwijderen van kasdek
Geschreven door Roger de Jagher | Laatste update: 07-04-2022

Na het voorjaar en de zomermaanden, met kans op hoge temperaturen en veel instraling, moet in het najaar het kasdek weer brandschoon zijn zodat het gewas maximaal profiteert van natuurlijk licht. Daarom is het belangrijk om tijdig het krijtmiddel van het kasdek te verwijderen en het te reinigen, maar hoe doe je dat?


Kasdek reinigen

Na een zonnig seizoen met krijtmiddel of coating, moet je het kasdek weer schoonmaken voor de herfst- en wintermaanden. Voor het verwijderen van krijtmiddel en coatings zijn er zogenoemde removers ontwikkeld. Hiermee kun je eenvoudig en snel krijtmiddel van het kasdek verwijderen.

Tips krijtmiddel verwijderen

Wij geven een aantal tips voor het eenvoudig verwijderen van krijtmiddel:
  • Spuit de remover volgens de adviesdosering op de verpakking goed in op het kasdek. Op deze manier ‘breek’ je de laag krijtmiddel of coating en spoelt het middel makkelijker weg.
  • Verwerk de aangemaakte oplossing altijd binnen zes uur voor een optimale werking. Wanneer je het middel te lang laat staan, vermindert de werking, waardoor het verwijderen van het krijtmiddel lastiger gaat. Dan is er zeer waarschijnlijk een tweede behandeling nodig.
  • Breng de dosering gelijkmatig aan op een droog kasdek. Hierbij kun je gebruikmaken van een  kasdekreiniger. Het is ook mogelijk om het product handmatig aan te brengen, maar dit werkt minder precies, kost meer tijd en brengt meer risico met zich mee.
  • Zorg ervoor dat je in de sloot kunt lozen. De krijtmiddelen Q3 en Q4 White bevatten geen milieubelastende bestanddelen en voldoen aan het Nederlandse lozingenbesluit. Gebruik je een ander middel, controleer dan of dit ook in de sloot geloosd mag worden.
  • Krijtmiddel verwijderen is eenvoudig, maar vraagt wel om de juiste planning. Plan het moment van inspuiten het liefst voor een regenbui. Een goede regenbui zorgt ervoor dat het krijtmiddel of de coating van het kasdek spoelt, zodat dit weer brandschoon is. Wanneer een regenbui uitblijft, kan een herhaling van de behandeling noodzakelijk zijn.
  • Om een verandering van de pH-waarde van het silowater te voorkomen, kun je tijdens het gebruik van een remover het beste het waterbassin afsluiten.
Bekijk hieronder de aflevering van Van der Waay. Van der Waay is marktleider op het gebied van kasdekreinigers; zowel voor het reinigen in de kas als daarbuiten, krijtmachines en andere apparatuur.

Benodigde producten

Video: Hoe gebruik Removit?Vragen over krijtmiddel verwijderen

Heb je vragen over krijtmiddel verwijderen, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze schermmiddelen specialist, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Do not delete this link