Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasverzorging     Kasdekreiniging    Tips voor het verwijderen van krijtmiddel van het kasdek 


Tips voor het verwijderen van krijtmiddel van het kasdek

Krijt verwijderen van kasdek
Geschreven door Gai Vegter | Laatste update: 07-11-2019

Na het voorjaar en de zomermaanden met kans op hoge temperaturen en veel instraling, moet in het najaar het kasdek weer brandschoon zijn om het gewas maximaal te laten profiteren van het natuurlijke licht. Daarom is het belangrijk om tijdig het kasdek te reinigen door het krijtmiddel van het kasdek te verwijderen. Maar hoe kan je krijtmiddel verwijderen van het kasdek?


Kasdek reinigen

Na een seizoen voordeel gehad te hebben van een krijtmiddel of coating, moet het kasdek weer schoongemaakt worden voor de herfst- en wintermaanden. Voor het verwijderen van krijtmiddel en coatings zijn er removers ontwikkeld. Hiermee kan je eenvoudig en snel krijtmiddel verwijderen van het kasdek.


Tips krijtmiddel verwijderen

Wij geven een aantal tips voor het zo eenvoudig mogelijk verwijderen van krijtmiddel van het kasdek.
  • Spuit het kasdek goed in met de remover volgens de adviesdosering op de verpakking, zodat de laag krijtmiddel of coating 'breekt'. Op deze manier spoelt het middel makkelijker weg van het kasdek.
  • Verwerk de aangemaakte oplossing altijd binnen 6 uur voor een optimale werking. Wanneer je het middel te lang laat staan, vermindert de werking, waardoor het verwijderen van het krijtmiddel lastiger gaat en er zeer waarschijnlijk een tweede behandeling nodig is.
  • Breng de dosering gelijkmatig aan op een droog kasdek. Hierbij kan je gebruik maken van een kasdekreiniger. Het is ook mogelijk om het product handmatig aan te brengen, maar dit werkt minder precies, kost meer tijd en brengt meer risico met zich mee.
  • Zorg ervoor dat er op de sloot geloosd kan worden. De krijtmiddelen Q3 en Q4 White bevatten geen milieubelastende bestanddelen en voldoen aan het Nederlandse lozingenbesluit. Gebruik je een ander middel, controleer dan of dit ook op de sloot geloosd mag worden.
  • Krijtmiddel verwijderen is eenvoudig, maar vraagt wel om de juiste planning. Plan het moment van inspuiten het liefst voor een regenbui. Een goede regenbui zorgt ervoor dat het krijtmiddel of de coating van het kasdek spoelt, zodat het kasdek weer brandschoon is. Wanneer een regenbui uitblijft, kan een herhaling van de behandeling noodzakelijk zijn.
  • Om een verandering van de pH-waarde van het silowater te voorkomen, kan je het beste het waterbassin afsluiten tijdens het gebruik van een remover.

Benodigde productenVragen over krijtmiddel verwijderen

Heb je vragen over krijtmiddel verwijderen, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze krijt- en schermmiddelenspecialist Gai Vegter, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Productspecialist Yannick ValstarOver Yannick Valstar

Yannick Valstar, productspecialist krijt- en schermmiddelen bij Royal Brinkman, is opgegroeid tussen de paprika’s. Na een aantal jaar in deze kwekerij te hebben gewerkt, vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Het leuke aan deze baan vind ik het intensieve contact met de telers en de vele bezoeken aan kwekerijen. Geen dag is dan ook hetzelfde, waardoor ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga!”


Do not delete this link