Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Meststoffen    Meststoffen   Wat zijn Easygro meststoffen en wat zijn de voordelen?


Wat zijn Easygro meststoffen en wat zijn de voordelen?

 

Geschreven door: Jaap Lubbersen | Laatste update: 25-03-2020


Er zijn vele meststoffen op de markt. Naast het verschil in vast en vloeibaar, zijn er ook veel verschillende merken. De meststoffen van de verschillende merken hebben ieder weer zijn eigen voor- of nadelen. Naast een paar meststoffen die Royal Brinkman al verkocht van het merk Easygro, is dit eigen merk nog verder uitgebreid. In dit artikel vertelt onze meststoffenspecialist je meer over het merk Easygro en de verschillende producten die hieronder vallen. Wat is Easygro?

Royal Brinkman verkoopt veel verschillende meststoffen. Dit aanbod varieert van vloeibaar naar vast, van verpakt naar bulk en van organisch tot mineraal. Dit assortiment bestaat uit producten van verschillende merken. Om dit ruime assortiment nog completer te maken, is Royal Brinkman’s eigen merk Easygro opgezet in 2016. 

Er is gekozen voor de ontwikkeling van het merk Easygro, door ontwikkelingen op de meststoffenmarkt. Zo heeft er een doorontwikkeling plaatsgevonden een bestaande sporenmix als de Libremix B, naar de Easymix Sierteelt met een verbeterde samenstelling. Het brede assortiment wat is ontstaan onder dit eigen merk, is voor vele teelten geschikt. Zo kunnen de Easygro meststoffen gebruikt worden voor o.a. tomaten, komkommers, paprika’s, sierteelt en pot- en perkplanten. 

Het assortiment aan Easygro meststoffen varieert van enkelvoudige wateroplosbare meststoffen, zoals de Bitterzout Easygro, vloeibare NPK’s in verschillende samenstellingen, tot gechelateerde sporenelementen (ijzer, mangaan, koper, magnesium, zink, calcium). Tot slot zijn deze of een gedeelte van deze losse sporenelementen, ook te vinden in een samengestelde mix, de EasymixVoordelen Easygro meststoffen

  • Breed assortiment
  • Puurheid
  • Maximale oplosbaarheid
  • Snel oplosbaar
  • Inzetbaar in vele teelten
  • Goede prijs-kwaliteit verhoudingEasygro NPK meststoffen

NPK meststoffen bevatten o.a. de voedingselementen stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). De samenstelling van zo’n NPK meststof, is afhankelijk van de teelt en teeltfase en is van het merk Easygro verkrijgbaar in vloeibare vorm. Deze zijn verkrijgbaar in cans en vaten, maar kunnen op verzoek ook in IBC’s oftewel (multi)boxen geleverd worden. 


Easygro NPK meststoffen

Easygro chelaten


Spoorchelaten zijn gechelateerde sporenelementen, die dankzij deze organische verbinding om het molecuul, beschikbaar blijven voor de plant bij een hogere pH waarde. Het gebruik van chelaten wordt daarom, afhankelijk van het bemestingsschema en pH cultuur, standaard aanbevolen om een tekort aan sporenelementen zoals ijzer te voorkomen.

Een tekort aan sporenelementen, van welk element dan ook, is nooit gewenst. Elk sporenelement heeft namelijk een heel belangrijke en onmisbare functie voor de plant.

De gechelateerde sporenelementen van Easygro bestaan uit een compleet reeks aan voedingselementen en verschillende verpakkingsvormen.

Easygro enkelvoudig wateroplosbare meststoffen

Easygro enkelvoudig wateroplosbare meststoffen

Enkelvoudige meststoffen bevatten maar één element, zoals een stikstofmeststof, fosfaatmeststof of een kali meststof. Er zijn zowel vaste als vloeibare enkelvoudig wateroplosbare meststoffen verkrijgbaar. Het Easygro assortiment is naast de chelaten en NPK’s uitgebreid met een aanbod van vaste enkelvoudig wateroplosbare meststoffen.Easygro chelaten en enkelvoudige meststoffen

Naast de enkelvoudige meststoffen van het merk Easygro, zijn er ook verschillende sporenmixen onder deze merknaam te vinden, met de naam Easymix. De mixen hebben ieder een teeltspecifieke toepassing met gechelateerde sporenelementen, die goed opneembaar zijn voor het gewas. De natriumarme mixen zijn toepasbaar in groenteteelten op substraat en in de volle grond, in zacht fruit, sierteelt en potplanten. Dankzij de chelaten die in de mixen te vinden zijn, blijven de voedingselementen beschikbaar bij een hoge pH.Meer informatie over de Easygro meststoffen

Heb je vragen over het gebruik van Easygro meststoffen of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met meststoffenspecialist Jaap Lubbersen via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Jaap Lubbersen Over Jaap Lubbersen

Jaap Lubbersen is intern productspecialist Gewasverzorging bij Royal Brinkman en heeft al ruim 13 jaar ervaring in de Glastuinbouw. “Als intern productspecialist houd ik me dagelijks bezig met allerlei vraagstukken van telers. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om in samenwerking met een teler op zoek te gaan naar het juiste antwoord op zijn vraagstuk, of het nou gaat over een gezond en vitale teelt, wetgeving of veiligheid.”


Do not delete this link