Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank   Gewasverzorging  Plantweerbaarheid   Biostimulant SalicylPuur, voor een sterker wortelstelsel

Biostimulant SalicylPuur, voor een sterker wortelstelsel

Biostimulant SalicylPuur
Geschreven door Maarten Casteleijn | Laatste update: 15-07-2020

SalicylPuur is een biostimulant dat de wortelontwikkeling verbetert. Een goed wortelstelsel, zorgt voor een betere groei van de plant. In komkommers wordt gezien dat het gewas sneller ‘weggroeit’ op de mat, dat het gewas eerder komkommers gaat produceren en deze komkommers zwaarder zijn. Daarnaast is het middel geschikt voor een geïntegreerde teelt. 


Wat is SalicylPuur?

SalicylPuur is een biostimulant met natuurlijke wilgenbastextract als hoofdbestandsdeel. De biostimulant heeft een 100% systemische werking, wat inhoudt dat het middel zich door middel van plantsappen door de gehele plant verspreid. 


Wat doet SalicylPuur?

SalicylPuur zorgt voor een robuuster gewas en een betere wortelontwikkeling. Door deze verbeterde ontwikkeling, groeit het gewas beter en sneller. Ook heeft het een bewezen positief effect op de wortelgroei, bladgroei en fotosynthese. In de groente- en fruitteelt produceert het gewas niet alleen eerder, maar ook meer en zwaardere vruchten. De biostimulant is toegelaten in de Nederlandse biologische land- en tuinbouw en is dan ook veilig te gebruiken naast natuurlijke vijanden en natuurlijke bestuivers.


Voordelen SalicylPuur

✔ Minder uitval van bloemen
✔ Betere wortelontwikkeling
✔ Hogere opbrengsten
✔ Ongevaarlijk voor natuurlijke vijanden, hommels en bijen
✔ Toegestaan in de Nederlandse biologische glastuinbouw

Gerelateerde producten

Toepassing SalicylPuur

SalicylPuur spuit je in het gewas of doseer je mee via de A-bak. Daarnaast is het mogelijk om het mee te pulsen, door middel van een Dosatron of kan het meegezogen worden door een Venturi. In substraatteelten waar gebruik wordt gemaakt van druppelaars, adviseren wij SalicylPuur mee te doseren vanuit de A-bak.

Let op: wilgenbastextract wordt afgebroken door waterstofperoxide. Voeg het middel dus niet toe aan de mestbak, als H2O2 aanwezig is en let erop dat je tijdelijk je ontsmetting stop zet, bij het gebruik van SalicylPuur.


Dosering SalicylPuur

De aanbevolen dosering voor spuiten is 200 ml/100 liter water, met een minimum van 1 liter/ha. Voor het mee doseren via de A-bak of apart doseersysteem is de dosering 1 liter ha/week. Belangrijk is dat de pH hierbij minimaal 4,5 moet zijn. Let op, als SalicylPuur vaker wordt gebruikt, dienen er minimaal 7 dagen tussen de bespuitingen/doseringen te zitten. Vragen over biostimulant SalicylPuur

Heb je vragen over de biostimulant SalicylPuur, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met plantweerbaarheidsspecialist Maarten Casteleijn via onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op- op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Maarten CasteleijnOver Maarten Casteleijn

Maarten Casteleijn is productspecialist plantweerbaarheid bij Royal Brinkman. Naast ervaring in de tuinbouw heeft hij ook ervaring in het lesgeven en het coördineren van onderzoeken in de medische sector. Door zijn werkervaringen te combineren kan hij met verschillende blikken naar een probleem kijken en out of the box denken. Zijn passie is, zoals hij zelf zegt en blijkt uit zijn werkervaring: kennis ontvangen en delen. “Ik heb een brede interesse gericht op innovatie en duurzaamheid. Samen met de teler wil ik door de plantweerbaarheid te verhogen een uiteindelijke nullozing bereiken.”


Do not delete this link