Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Welke plagen zijn er?   Wortelluis

Hoe kun je wortelluis signaleren en bestrijden?

Wortelluis
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 02-09-2020

Wortelluis is een verwant van de wolluis. Deze luis leeft tussen of op de wortels van planten of aan de voet van een plant. Als bescherming scheidt de wortelluis een witte, poederige was af. Bij een zware aantasting zullen, door de luizen, veel voedingsstoffen uit de wortels worden opgenomen waardoor de plant sterk in groei geremd wordt.


Wortelluis signaleren

De wortelluis is 2 tot 3 millimeter groot en is wit van kleur. De gevleugelde exemplaren zorgen voor verspreiding van de plaag. De wortelluis komt in steeds meer gewassen voor. Aantasting is te herkennen aan witte, wollige massa's op het wortelgestel.

Gerelateerde producten


Wolluis bestrijden

De wortelluis kan bestreden worden met chemische gewasbeschermingsmiddelen. Batavia is een geschikt bestrijdingsmiddel tegen wortelluis, doordat het systemisch is en hierdoor ook de wortels van de plant bereikt. Toepassen bij een actief groeiend gewas zodat het middel vanuit het blad naar de wortel wordt getransporteerd

Voor een overzicht van alle toegelaten middelen voor jouw teelt, kun je gebruik maken van de Spuitadvieswijzer.Meer informatie over wortelluis

Heb je vragen over het signaleren en bestrijden van wortelluis, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vind hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link