Wat is de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel?

Veiligheidstermijn gewasbeschermingsmiddelen Voor ieder chemisch gewasbeschermingsmiddel dat is toegelaten door het Ctgb en dat gebruikt wordt voor bespuitingen in consumptiegewassen, geldt een bepaalde veiligheidstermijn. De veiligheidstermijn is de minimale toegestane tijd tussen de laatste toepassing en de oogst. Deze is terug te vinden in het wettelijke gebruiksvoorschrift op het etiket van een gewasbeschermingsmiddel en wordt meestal weergeven in aantal dagen.

Veiligheidstermijn in acht nemen

Het is van belang dat je je aan de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel houdt. Hiermee zorg je ervoor dat de MRL (Maximum Residu Level) die op of in het product aanwezig is, onder de veilige toegestane grens blijft en de consument niet een te grote hoeveelheid restant van het middel binnenkrijgt. Houd daarom bij het uitvoeren van een bespuiting altijd rekening met het geplande oogsttijdstip. Zo voorkom je problemen met de MRL van het gebruikte gewasbeschermingsmiddel.

Jan
Vragen over de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel

Heb je vragen over de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen

- Welke soorten chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn er?
- Veiligheidsbladen
- Gebruiksinformatie over gewasbeschermingsmiddelen
- Spuitlicentie halen: wat moet je weten?
- Spuitadvieskaarten
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten