Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Wat is de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel?

Wat is de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel?

Wat is de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel?
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 14-12-2017

Voor ieder chemisch gewasbeschermingsmiddel dat is toegelaten door het Ctgb en dat gebruikt wordt voor bespuitingen in consumptiegewassen, geldt een bepaalde veiligheidstermijn. De veiligheidstermijn is de minimale toegestane tijd tussen de laatste toepassing en de oogst. Deze is terug te vinden in het wettelijke gebruiksvoorschrift op het etiket van een gewasbeschermingsmiddel en wordt meestal weergeven in aantal dagen.


Veiligheidstermijn in acht nemen

Het is van belang dat je je aan de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel houdt. Hiermee zorg je ervoor dat de MRL (Maximum Residu Level) die op of in het product aanwezig is, onder de veilige toegestane grens blijft en de consument niet een te grote hoeveelheid restant van het middel binnenkrijgt. Houd daarom bij het uitvoeren van een bespuiting altijd rekening met het geplande oogsttijdstip. Zo voorkom je problemen met de MRL van het gebruikte gewasbeschermingsmiddel.

Vragen over de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel

Heb je vragen over de veiligheidstermijn van een gewasbeschermingsmiddel, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vindt hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link