Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop     Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie     Veilig werken     Wat is een veiligheidsblad?


Wat is een veiligheidsinformatieblad?

VeiligheidsbladenGeschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 06-11-2019

Een veiligheidsinformatieblad (ook wel veiligheidsblad genoemd) is een documenten waar informatie staat over de risico's van een gewasbeschermingsmiddel of een andere gevaarlijke stof/product. Ook staat erin beschreven hoe je op een veilige manier met het product om kan gaan, zodat de gezondheidsrisico's en milieurisico's zo goed mogelijk beperkt worden. Daarnaast kunnen werkgevers een veiligheidsinformatieblad gebruiken om werkinstructies op te stellen voor werknemers.


Mijn veiligheidsbladen

Via de webshop is het mogelijk om het veiligheidsinformatieblad per product terug te vinden. De veiligheidsinformatiebladen zijn als PDF-bestand toegevoegd op de artikelpagina onder het artikel. Hierdoor beschik je altijd over het meest recente veiligheidsblad. Daarnaast vind je onder de functie "Mijn veiligheidsbladen" een overzicht van alle veiligheidsinformatiebladen van de gewasbeschermingsmiddelen die je via Royal Brinkman hebt aangekocht
.


Veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen en biocides

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en Biocides veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en het veiligheidsinformatieblad. Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn onderworpen aan landelijke toelatingen voor gebruik. Controleer bij de autoriteiten (voor Nederland www.ctgb.nl) de toelating voor gebruik in een bepaald land.


Veiligheidsbladen

Vragen over veiligheidsinformatiebladen

Heb je vragen over veiligheidsinformatiebladen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vind hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link