Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Wat is een Skal certificaat?

Wat is een Skal certificaat?

Wat is een Skal certificaat?
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 16-03-2020

In Nederland is de productie van biologische producten in de afgelopen jaren flink toegenomen. Maar zijn de producten die met biologisch aangeduid worden dat ook wel echt? Om daar toezicht op te houden, is in 1985 Stichting Skal – toentertijd S.E.C. (Stichting Ekomerk Controle) genaamd – opgericht door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze stichting geeft het Skal certificaat uit, waarmee bedrijven kunnen aantonen dat zij biologisch produceren. In dit artikel vind je meer informatie over Stichting Skal en het Skal certificaat. 


Stichting Skal

Stichting Skal is de stichting die verantwoordelijk is voor het certificeren van biologische producten in Nederland. Zij voeren inspecties uit en houden toezicht op bedrijven die het Skal certificaat hebben ontvangen, met als doel om te kunnen garanderen dat deze bedrijven zich ook aan de regelgeving houden.Wat is een Skal certificering?

Een Skal certificaat is een certificaat waar ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, over moet beschikken (met uitzondering van winkels die de producten direct aan de eindconsument verkopen, zoals supermarkten). Het verkrijgen van deze certificering verloopt via Stichting Skal.

Heb je als glastuinbouwbedrijf een Skal certificaat, dan ben je verplicht om alleen gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen te gebruiken die op de Skal inputlijst staan. Dit zijn middelen die zijn goedgekeurd door Stichting Skal voor het gebruik in biologische teelten. Deze producten zijn in onze webshop te herkennen aan het groene vinkje.

Skal
Herken producten op de Skal inputlijst aan het groene vinkje in onze webshop

Producten op de Skal inputlijst

Bekijk alle

Skal keurmerk

Het Skal certificaat is gebaseerd op Europese wetgeving. Hierdoor is de Skal certificering in de hele EU gelijk. Skal gecertificeerde producten in de hele EU zijn dan ook voorzien van een keurmerk. Zo zijn biologische producten duidelijk herkenbaar voor consumenten. 

Wat is een Skal certificering?
Skal keurmerk


Vragen over het Skal certificaat

Heb je vragen over het Skal certificaat, of over (het gebruik van) Skal gecertificeerde producten? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 

Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vindt hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link