Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop     Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie     Welke resistentiegroepen van beschermingsmiddelen zijn er?


Welke resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen zijn er?

Resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 06-02-2019

Gewasbeschermingsmiddelen zijn onderverdeeld in verschillende resistentiegroepen. Een resistentiegroep is een groep van gewasbeschermingsmiddelen die een vergelijkbare werking hebben. Hierbij gaat het zowel om chemische als om niet-chemische gewasbeschermingsmiddelen (zoals natuurlijke vijanden).


Resistentie voorkomen

Om te voorkomen dat een gewas een resistentie ontwikkelt, is een breed pakket van gewasbeschermingsmiddelen een vereiste. Daarom kan het Ctgb er alleen voor kiezen om een toepassing niet (meer) toe te laten wanneer er minstens vijf resistentiegroepen beschikbaar blijven. Wanneer een middel wordt vervangen door een alternatief middel uit dezelfde resistentiegroep, dan vermindert het aantal resistentiegroepen niet.


Overzicht resistentiegroepen

Een overzicht van de resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen is terug te vinden op de volgende websites:
  • IRAC (resistentiegroepen van insecticiden)
  • HRAC (resistentiegroepen van herbiciden)
  • FRAC (resistentiegroepen van fungiciden)Vragen over resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen

Heb je vragen over resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen, of heb je een andere vraag over gewasbescherming? Neem dan contact op met productspecialist Jan Krouwer, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vind hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link