Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Welke plagen zijn er?   Ongedierte    Vogels

Hoe kun je vogels weren?

Hoe kan je vogels weren?
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 14-06-2018

Vogels kunnen behoorlijke overlast veroorzaken op een bedrijf. De uitwerpselen van duiven en andere vogelsoorten bevuilen gevels en stoepen, tasten gevels aan en verstoppen afvoerpijpen. Daarnaast kunnen vogels ziekten en parasieten verspreiden. Tot slot vormen hun nesten broedplaatsen voor allerlei soorten ongedierte, die voor nóg weer grotere problemen zorgen. Door vogels te weren, maak je een einde aan dit probleem.Soorten vogelwering

Er bestaan verschillende soorten vogelwering, ieder geschikt voor een andere toepassing:
  • Vogels kun je onder andere weren door pinnen op het dak en de gevel te plaatsen. Om te voorkomen dat vogels nesten bouwen in de schuur of verpakkingsruimte, kun je gaas plaatsen onder de dakpannen of de daklijst, zodat ze hier niet door kunnen.
  • Tuinnet zorgt ervoor dat vogels op afstand gehouden worden doordat hen de doorgang belemmerd wordt. Tuinnet is diervriendelijk; vogels kunnen er niet in verstrikt raken.
  • Ook met behulp van een vogelverschrikker kun je vogels op afstand houden. Zorg er wel voor dat je vogelverschrikkers regelmatig wisselt en verplaatst om te voorkomen dat vogels er gewend aan raken.


Gerelateerde productenMeer informatie over vogelwering

Heb je vragen over vogelwering, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand contactformulier. We nemen dan
 zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vind hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link